Як приготувати цибулевий суп з куркою: домашній рецепт

2 березня 2021, 21:25
Читать новость на русском

Джерело:

Наша Ряба

Ми підготували для вас рецепт французького супу з цибулею. Як правильно приготувати, читайте – у матеріалі.

Цибулевий суп – класична страва французької кухні. Існує безліч рецептів у кожному регіоні Франції, але традиційним вважають рецепт з Ліону.

Для приготування супу використовують курячий бульйон з додаванням ароматних спецій та карамелізовану цибулю з вершковим маслом.

Читайте також Як приготувати картоплю Буланжер з куркою: домашній рецепт

Рецепт супу

Інгредієнти:
– 4 шт. курячих гомілок;
– 4 шт. цибулі;
– 30 грамів вершкового масла 82%;
– 1 столова ложка соди;
– 1 літр води;
– 100 грамів твердого сиру;
– букет гарні (1 лавровий лист, 1 гілочка чебрецю, селера, петрушка, шавлія);
– грінки;
– петрушка;
– сіль, перець.
  1. Для приготування супу почистіть від лушпиння цибулю, наріжте напівкільцями. Обсмажте на пательні з вершковим маслом до золотої скоринки. Далі – додайте соду, помішуючи ще 5-10 хвилин. Подрібніть до однорідної консистенції за допомогою блендера, пропустіть через сито.
  2. Ретельно помийте, почистіть від шкірки курятину. У каструлі з водою відваріть бульйон з додаванням букета гарні, додайте цибулю.
  3. Натріть твердий сир на грубій тертці, викладіть на грінки.
  4. Суп викладіть у порційні тарілки, зверху – грінки, відправте на 15 хвилин запікатись у розігріту духовку при температурі 220 градусів до рум’яної скоринки.
  5. Помийте петрушку, подрібніть ножем.
  6. Дістаньте з духовки. Перед подачею задекоруйте петрушкою. Смачного!