Та за цим продуктом ховаються не лише враження, а й захоплива історія, інформує 24 Канал. Де приготували перші сосиски та в основу яких оригінальних страв вони входять – розповідаємо у матеріалі.

Читайте також Суп, салат чи хот-дог, або як смачно нагодувати сім'ю за лічені хвилини

Де вперше приготували сосиски

Хоча сосиски були популярними в багатьох культурах, їхнє походження приписують Німеччині. Відомо, що в 1313 році у Франкфурті були випущені перші сосиски, які стали відомими як "франкфуртські". Ця страва здобула популярність завдяки своєму смаку та зручності у зберіганні та приготуванні.

Втім, австрійці не втомлюються відстоювати позицію, що "батьками" сосисок є саме вони. Адже вперше для виготовлення популярного продукту використали суміш яловичини та свинини у Відні.

Суперечку вирішив відомий м’ясник Йоганн Ланер. 13 листопада 1805 року він представив на загал “новий” продукт, який одразу здобув успіх. Чому суперечку можна вважати вирішеною? Тому що Ланер – уродженець Франкфурта, а свій кулінарний винахід він представив у Відні. Відтак навіть в офіційній історії знайшлося місце для обох міст.

Цікаві факти про сосиски, яких ви могли не знати

Винахід сосисок задав тренди у всьому світі. У кожній країні почали готувати особливі страви з використанням цього продукту. Не обійшлось і без оригінальних рекордів, які увійшли в історію.

Зокрема, сосиска потрапила у Книгу рекордів Гіннеса! Її за три дні приготував Джей Джей Тренфілд з Шеффілда, а довжина м’ясо-ковбасного виробу сягала 59,14 кілометра.

А у Дюссельдорфі, що в Німеччині, є ресторан, де готують так звані "золоті сосиски". Страва покрита тонким шаром золота 585-ї проби, а власник закладу вірить, що дорогоцінний метал корисний для здоров'я людини.

Якщо сосиски – то від ТМ Бащинський

Оскільки сосиски – продукт із цікавою історією, варто обирати виробника, який зумів не просто її продовжити, а й написати кілька нових сторінок. ТМ "Бащинський" на українському ринку вже понад 25 років турбується про якість та смак своєї продукції.

Саме тому м’ясо-ковбасні вироби ТМ "Бащинський" отримали особливу відзнаку від українців. 68% споживачів категорії сосисок та сардельок, які знають про ТМ "Бащинський" погоджуються з тим, що ТМ "Бащинський" має "дуже смачні продукти". Деталі – на сайті.

З усім асортиментом ТМ "Бащинський" можна ознайомитись на сайті та офіційних сторінках бренду в інстаграмі та фейсбуці.

Сосиски "Філейні" смакують як окремо, так і в складі оригінальних страв / Фото ТМ "Бащинський"

Що ж, цікавими фактами озброїлися, сосиски обрали, можна переходити до кулінарних процесів. Спробуємо зламати стереотип про те, що сосиски для "простих" страв, скориставшись оригінальними рецептами.

Лобіо з білою квасолею та сосисками

  • Час: 30 хвилин
  • Порцій: 2

Просто та дуже смачно / Фото Shutterstok

Приготування:

  1. Наріжте сосиски на невеликі кружальця.
  2. У великій пательні розігрійте олію на середньому вогні. Додайте нарізану на кубики цибулю, обсмажуйте її до м'якості та золотистого кольору.
  3. Вкиньте роздавлений часник і нарізані кружальцями сосиски до цибулі.
  4. Продовжуйте обсмажувати, поки сосиски не отримають золотисту скоринку.
  5. Додайте томатну пасту. Потушіть все разом протягом 2 – 3 хвилин, посипте куркумою, сіллю та чорним перцем. Перемішайте і продовжуйте тушкувати ще 1 – 2 хвилини, щоб приправи рівномірно розподілились.
  6. Додайте консервовану квасолю. Ретельно перемішайте і готуйте на помірному вогні протягом 5 – 7 хвилин.
  7. Під час готування, за необхідності, додайте невелику кількість води, щоб контролювати консистенцію страви.
  8. При подачі на стіл прикрасьте лобіо свіжою зеленню, такою як петрушка чи кінза.
  9. Подавайте лобіо гарячим як ситний обід чи вечерю.

Тушкована капуста з сосисками

  • Час: 40 хвилин
  • Порцій: 4

Цей смак сподобається кожному / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Капусту дрібно нашинкуйте. Морквини очистіть та натріть на тонку соломку. Цибулю наріжте на дрібні кубики.
  2. У глибокій пательні розігрійте олію. Додайте нарізану цибулю і смажте на середньому вогні до золотистого кольору.
  3. Додайте нарізану морквину до цибулі і смажте протягом 5 – 7 хвилин, поки морква стане м'якшою.
  4. Всипте на пательню нарізану капусту, перемішайте всі інгредієнти. Додайте трохи води (приблизно чверть склянки).
  5. Зробіть вогонь меншим, накрийте пательню кришкою і тушкуйте овочі протягом 20 – 25 хвилин, періодично помішуючи.
  6. Під час тушкування капусти підготуйте сосиски. Обсмажте їх на гарячій пательні до утворення хрусткої скоринки.
  7. Після тушкування капусти додайте сіль та перець до смаку.
  8. Подавайте тушковану капусту з сосисками, прикрасивши свіжою зеленню.

Смачного!