Цікаві факти про сосиски та оригінальні страви з ними, які варто спробувати
У світі гастрономії існують продукти, які просто не перестають дивувати. Одним із них є сосиски – без перебільшення, кулінарні шедеври, які здатні вразити смаком і різноманітністю способів приготування.
Та за цим продуктом ховаються не лише враження, а й захоплива історія, інформує 24 Канал. Де приготували перші сосиски та в основу яких оригінальних страв вони входять – розповідаємо у матеріалі.
Читайте також Суп, салат чи хот-дог, або як смачно нагодувати сім'ю за лічені хвилини
Де вперше приготували сосиски
Хоча сосиски були популярними в багатьох культурах, їхнє походження приписують Німеччині. Відомо, що в 1313 році у Франкфурті були випущені перші сосиски, які стали відомими як "франкфуртські". Ця страва здобула популярність завдяки своєму смаку та зручності у зберіганні та приготуванні.
Втім, австрійці не втомлюються відстоювати позицію, що "батьками" сосисок є саме вони. Адже вперше для виготовлення популярного продукту використали суміш яловичини та свинини у Відні.
Суперечку вирішив відомий м’ясник Йоганн Ланер. 13 листопада 1805 року він представив на загал “новий” продукт, який одразу здобув успіх. Чому суперечку можна вважати вирішеною? Тому що Ланер – уродженець Франкфурта, а свій кулінарний винахід він представив у Відні. Відтак навіть в офіційній історії знайшлося місце для обох міст.
Цікаві факти про сосиски, яких ви могли не знати
Винахід сосисок задав тренди у всьому світі. У кожній країні почали готувати особливі страви з використанням цього продукту. Не обійшлось і без оригінальних рекордів, які увійшли в історію.
Зокрема, сосиска потрапила у Книгу рекордів Гіннеса! Її за три дні приготував Джей Джей Тренфілд з Шеффілда, а довжина м’ясо-ковбасного виробу сягала 59,14 кілометра.
А у Дюссельдорфі, що в Німеччині, є ресторан, де готують так звані "золоті сосиски". Страва покрита тонким шаром золота 585-ї проби, а власник закладу вірить, що дорогоцінний метал корисний для здоров'я людини.
Якщо сосиски – то від ТМ Бащинський
Оскільки сосиски – продукт із цікавою історією, варто обирати виробника, який зумів не просто її продовжити, а й написати кілька нових сторінок. ТМ "Бащинський" на українському ринку вже понад 25 років турбується про якість та смак своєї продукції.
Саме тому м’ясо-ковбасні вироби ТМ "Бащинський" отримали особливу відзнаку від українців. 68% споживачів категорії сосисок та сардельок, які знають про ТМ "Бащинський" погоджуються з тим, що ТМ "Бащинський" має "дуже смачні продукти". Деталі – на сайті.
З усім асортиментом ТМ "Бащинський" можна ознайомитись на сайті та офіційних сторінках бренду в інстаграмі та фейсбуці.
Сосиски "Філейні" смакують як окремо, так і в складі оригінальних страв / Фото ТМ "Бащинський"
Що ж, цікавими фактами озброїлися, сосиски обрали, можна переходити до кулінарних процесів. Спробуємо зламати стереотип про те, що сосиски для "простих" страв, скориставшись оригінальними рецептами.
Лобіо з білою квасолею та сосисками
- Час: 30 хвилин
- Порцій: 2
Просто та дуже смачно / Фото Shutterstok
Інгредієнти:– 4 сосиски "Лікарські" від ТМ "Бащинський";
– 2 склянки білої консервованої квасолі;
– 1 велика цибуля;
– 4 зубчики часнику;
– 4 столові ложки томатної пасти;
– 2 столові ложки соняшникової олії;
– 1 чайна ложка куркуми;
– 1 чайна ложка солі;
– чорний мелений перець до смаку.
Приготування:
- Наріжте сосиски на невеликі кружальця.
- У великій пательні розігрійте олію на середньому вогні. Додайте нарізану на кубики цибулю, обсмажуйте її до м'якості та золотистого кольору.
- Вкиньте роздавлений часник і нарізані кружальцями сосиски до цибулі.
- Продовжуйте обсмажувати, поки сосиски не отримають золотисту скоринку.
- Додайте томатну пасту. Потушіть все разом протягом 2 – 3 хвилин, посипте куркумою, сіллю та чорним перцем. Перемішайте і продовжуйте тушкувати ще 1 – 2 хвилини, щоб приправи рівномірно розподілились.
- Додайте консервовану квасолю. Ретельно перемішайте і готуйте на помірному вогні протягом 5 – 7 хвилин.
- Під час готування, за необхідності, додайте невелику кількість води, щоб контролювати консистенцію страви.
- При подачі на стіл прикрасьте лобіо свіжою зеленню, такою як петрушка чи кінза.
- Подавайте лобіо гарячим як ситний обід чи вечерю.
Тушкована капуста з сосисками
- Час: 40 хвилин
- Порцій: 4
Цей смак сподобається кожному / Фото Shutterstock
Інгредієнти:– 4 сосиски "Філейні" від ТМ "Бащинський";
– 1 середня капуста;
– 2 морквини;
– 1 велика цибуля;
– 3 столові ложки олії;
– сіль і перець до смаку.
– свіжа зелень для прикраси (петрушка, кріп тощо).
Приготування:
- Капусту дрібно нашинкуйте. Морквини очистіть та натріть на тонку соломку. Цибулю наріжте на дрібні кубики.
- У глибокій пательні розігрійте олію. Додайте нарізану цибулю і смажте на середньому вогні до золотистого кольору.
- Додайте нарізану морквину до цибулі і смажте протягом 5 – 7 хвилин, поки морква стане м'якшою.
- Всипте на пательню нарізану капусту, перемішайте всі інгредієнти. Додайте трохи води (приблизно чверть склянки).
- Зробіть вогонь меншим, накрийте пательню кришкою і тушкуйте овочі протягом 20 – 25 хвилин, періодично помішуючи.
- Під час тушкування капусти підготуйте сосиски. Обсмажте їх на гарячій пательні до утворення хрусткої скоринки.
- Після тушкування капусти додайте сіль та перець до смаку.
- Подавайте тушковану капусту з сосисками, прикрасивши свіжою зеленню.
Смачного!