Перш ніж розморожувати продукти, переконайтеся, що ви ненароком не стали жертвою цих помилок. 24 канал зібрав найпоширеніші підводні камені у розморожуванні продуктів, яких слід уникати.

Варте уваги Гастровихідні вдома: готуємо швидкі страви з курятини

Розморожування їжі теплою водою

Коли ви поспішаєте розморозити їжу, легко зрозуміти, чому занурювати продукти під теплу воду здається гарною ідеєю. Проте цього краще не робити, тому що таким чином продукти всередині будуть все ще заморожені.

Дотримуйтесь цієї поради: наповніть велику миску прохолодною водою та занурте туди потрібний інгредієнт (обов’язково у герметичному пакеті на блискавці).

Особливості розморожування / Фото pexels

Ви розморожуєте все в мікрохвильовці

У мікрохвильовці є кнопка розморожування, то чому б нею не скористатися? На жаль, нерівномірне нагрівання мікрохвильової печі призводить до того, що деякі частини їжі стають досить теплими та потрапляють у небезпечну температурну зону.

Насправді ж розморожування в мікрохвильовій печі найкраще використовувати для продуктів, які ви готуватимете негайно, як-от для шматка заморожених фруктів, які потрібні для смузі.

Придержування правил – запорука успіху / Фото pexels

Приготування без розморожування

Якщо ви поспішаєте, приготування не до кінця розмороженого продукту може здатися хорошою ідеєю. Проте цього краще не робити. Це не тільки ідеальні умови для розмноження бактерій, але й вплине на смак кінцевого продукту.

У морозильній камері соки замерзають у кристали льоду, і коли ви кладете їх у гарячу сковороду, то ризикуєте, що рідина випарується та втратить чудовий смак.