Люля-кебаб – традиційна страва східної кухні, яка набула популярності в Україні. У кожному місті можна знайти чимало закладів та фуд-кортів з люля-кебабом. Щоб приготувати класичну версію страви, як у Туреччині – готуємо разом з Ектором Хіменесом-Браво.

Читайте також Всього чотири інгредієнти: рецепт ірландського хліба на молочній сиворотці

Рецепт люля-кебаба

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 4 – 6

Приготування:

  1. Ретельно наріжте пекінську капусту тонкою соломкою.
  1. Почистіть цибулю від лушпиння та аналогічно наріжте її гострим ножем.
  1. Заправте овочі спеціями та перемішайте.

Готуємо соус до страви

Приготування:

  1. Гострим ножем насічіть свіжу кінзу та кріп.
  1. Дрібно наріжте квашений огірок та перемішайте з рештою інгредієнтів.
  1. Присмачте соус спеціями та ще раз перемішайте.

Готуємо м'ясо

Приготування:

  1. Дрібно наріжте зелень гострим ножем.
  1. Змішайте у мисці або зіп-пакеті два види фаршу, заправте спеціями та дрібно нарізаною зеленню. Наріжте ріпчасту цибулю дрібним кубиком та додайте до решти інгредієнтів.
  1. Ретельно вимішайте м'ясну масу та розділіть на порції.
  1. Обсмажте м'ясо на сковорідці до готовності протягом 5 хвилин.
  1. Викладіть на лаваш салат, м'ясо та полийте густим соусом.

Люля-кебаб готовий. Смачного!