Люля-кебаб – традиційна страва східної кухні, яка набула популярності в Україні. У кожному місті можна знайти чимало закладів та фуд-кортів з люля-кебабом. Щоб приготувати класичну версію страви, як у Туреччині – готуємо разом з Ектором Хіменесом-Браво.
Читайте також Всього чотири інгредієнти: рецепт ірландського хліба на молочній сиворотці
Рецепт люля-кебаба
- Час: 30 хвилин
- Порції: 4 – 6
Приготування:
- Ретельно наріжте пекінську капусту тонкою соломкою.
- Почистіть цибулю від лушпиння та аналогічно наріжте її гострим ножем.
- Заправте овочі спеціями та перемішайте.
Готуємо соус до страви
Приготування:
- Гострим ножем насічіть свіжу кінзу та кріп.
- Дрібно наріжте квашений огірок та перемішайте з рештою інгредієнтів.
- Присмачте соус спеціями та ще раз перемішайте.
Готуємо м'ясо
Приготування:
- Дрібно наріжте зелень гострим ножем.
- Змішайте у мисці або зіп-пакеті два види фаршу, заправте спеціями та дрібно нарізаною зеленню. Наріжте ріпчасту цибулю дрібним кубиком та додайте до решти інгредієнтів.
- Ретельно вимішайте м'ясну масу та розділіть на порції.
- Обсмажте м'ясо на сковорідці до готовності протягом 5 хвилин.
- Викладіть на лаваш салат, м'ясо та полийте густим соусом.
Люля-кебаб готовий. Смачного!