Хліб всьому голова, а рецепт його приготування пригодиться завжди. Український пекар Ігор Лаврешин знає, як спекти ароматний та пухкий хліб навіть з чотирьох інгредієнтів.
Читайте також Як зварити ідеальне яйце: поради, які вам допоможуть на кухні
Ірландський содовий хліб можна пекти щодня, адже він не зберігається довго. Його місія нагодувати, а не продовжити термін придатності.
Рецепт ірландського "народного" хліба
- Час: 60 хвилин
- Порції: 1 – 2
Приготування:
- Розігрійте духовку до 220 градусів.
- У глибокому посуді з'єднайте всі сухі інгредієнти. Борошно краще попередньо просіяти через дрібне сито, щоб не було грудочок та воно збагатилося киснем.
- Додайте кисле молоко, щоб сформувати липке тісто.
- Перекладіть масу на стільницю всипану борошном та трішки розімніть тісто.
- Випікати хліб можна у формі або на камені в печі. Якщо у вас форма – змастіть її вершковим маслом або олією та посипте борошном.
- Перекладіть тісто у форму, зробіть два надрізи лезом у формі хреста. Накрийте форму з хлібом кришкою або іншою формою та випікайте в духовці 30 хвилин. Зніміть кришку та випікайте здобу ще 15 хвилин.
- Повністю охолодіть хліб та подавайте його до столу.
Смачного!