Хліб всьому голова, а рецепт його приготування пригодиться завжди. Український пекар Ігор Лаврешин знає, як спекти ароматний та пухкий хліб навіть з чотирьох інгредієнтів.

Читайте також Як зварити ідеальне яйце: поради, які вам допоможуть на кухні

Ірландський содовий хліб можна пекти щодня, адже він не зберігається довго. Його місія нагодувати, а не продовжити термін придатності.

Рецепт ірландського "народного" хліба

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 1 – 2

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 220 градусів.
  1. У глибокому посуді з'єднайте всі сухі інгредієнти. Борошно краще попередньо просіяти через дрібне сито, щоб не було грудочок та воно збагатилося киснем.
  1. Додайте кисле молоко, щоб сформувати липке тісто.
  1. Перекладіть масу на стільницю всипану борошном та трішки розімніть тісто.
  1. Випікати хліб можна у формі або на камені в печі. Якщо у вас форма – змастіть її вершковим маслом або олією та посипте борошном.
  1. Перекладіть тісто у форму, зробіть два надрізи лезом у формі хреста. Накрийте форму з хлібом кришкою або іншою формою та випікайте в духовці 30 хвилин. Зніміть кришку та випікайте здобу ще 15 хвилин.
  1. Повністю охолодіть хліб та подавайте його до столу.

Смачного!