Турецький люля-кебаб за рецептом Ектора: 5 хвилин і готово

6 липня 2022, 13:03
Читать новость на русском

Необов'язково їхати в Туреччину, щоб скуштувати справжній люля-кебаб. Ми пропонуємо приготувати його вдома за лічені хвилини.

Люля-кебаб – традиційна страва східної кухні, яка набула популярності в Україні. У кожному місті можна знайти чимало закладів та фуд-кортів з люля-кебабом. Щоб приготувати класичну версію страви, як у Туреччині – готуємо разом з Ектором Хіменесом-Браво.

Читайте також Всього чотири інгредієнти: рецепт ірландського хліба на молочній сиворотці

Рецепт люля-кебаба 

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 4 – 6
Інгредієнти для салату:
 – 100 грамів пекінської капусти;
 – 10 грамів спеції "аджика";
 – 30 грамів цибулі;
 – сіль;
 – чорний мелений перець.

Приготування:

  1. Ретельно наріжте пекінську капусту тонкою соломкою. 
  1. Почистіть цибулю від лушпиння та аналогічно наріжте її гострим ножем.
  1. Заправте овочі спеціями та перемішайте.

Готуємо соус до страви

Інгредієнти для соусу:
 – 200 мілілітрів грецького йогурту;
 – 10 грамів кропу;
 – 10 грамів кінзи%
 – 50 грамів квашеного огірка;
 – сіль;
 – чорний мелений перець.

Приготування:

  1. Гострим ножем насічіть свіжу кінзу та кріп.
  1. Дрібно наріжте квашений огірок та перемішайте з рештою інгредієнтів.
  1. Присмачте соус спеціями та ще раз перемішайте.

Готуємо м'ясо

Інгредієнти для люля-кебаба:
 – 200 грамів курячого фаршу;
 – 600 грамів свинячого фаршу;
 – 15 грамів меленого коріандру;
 –  15 грамів меленої зіри;
 – 30 грамів петрушки;
 – 80 грамів цибулі;
 – сіль;
 – чорний мелений перець;
 – лаваш.

Приготування:

  1. Дрібно наріжте зелень гострим ножем.
  1. Змішайте у мисці або зіп-пакеті два види фаршу, заправте спеціями та дрібно нарізаною зеленню. Наріжте ріпчасту цибулю дрібним кубиком та додайте до решти інгредієнтів.
  1. Ретельно вимішайте м'ясну масу та розділіть на порції. 
  1. Обсмажте м'ясо на сковорідці до готовності протягом 5 хвилин. 
  1. Викладіть на лаваш салат, м'ясо та полийте густим соусом.

Люля-кебаб готовий. Смачного!