Тушкована капуста з м'ясом для ЗСУ – готуємо в казані разом з шеф-кухарем

5 липня 2023, 16:42
Читать новость на русском

Український шеф-кухар колумбійського походження Ектор Хіменес-Браво поділився з читачами рецептом тушкованої капусти, яку готував для наших захисників.

Українські військові мужньо захищають нас від ворога. Щоб мати достатньо сил, потрібно добре харчуватися. Ектор Хіменес-Браво приготував просту, але ситну страву з доступних інгредієнтів – тушковану капусту з м'ясом для ЗСУ.

Читайте також Страви світової кухні у вас вдома: 3 рецепти з курятини, які варто спробувати

Її легко приготувати як в казані, так і в каструлі на домашній кухні. М'ясо обирайте на власний смак, адже однаково підходить і курятина, і яловичина чи свинина.

Рецепт тушкованої капусти з м'ясом в казані

  • Час: 1 година
  • Порції: 6
Інгредієнти:
 – 500 грамів м'яса;
 – 700 грамів капусти;
 – морква;
 – ріпчаста цибуля;
 – помідор;
 – сіль;
 – чорний мелений перець;
 – свіжа зелень;
 – олія для смаження;
 – склянка холодної води.

Приготування:

  • М’ясо смажимо в казані з використанням олії до утворення скоринки.
  • В казан додаємо довільно нарізану цибулю і моркву. Смажимо суміш ще кілька хвилин.
  • Додаємо в посудину дрібно нарізані помідори, білоголову капусту, склянку холодної води, сіль та чорний мелений перець.

  • Тушкуємо страву 15 – 20 хвилин під закритою кришкою.
  • Подаємо страву гарячою та насолоджуємося смаком.

Смачного!

Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати 5 найколоритніших страв закарпатської кухні.