Насправді курятину без вагань можна назвати унікальним продуктом. Це м'ясо може стати основою як буденних, так і святкових страв. Крім цього, чи не у кожній національній кухні світу можна знайти рецепт із соковитою курочкою, зазначає 24 Канал. Тож щодня влаштовувати гастромандрівку – легко!

Рекомендуємо Як по-особливому приготувати котлети: рецепти, які сподобаються усій родині

Грецькі сувлакі, тайський пад тай чи індійська курка карі – ці екзотичні страви можна приготувати на вашій кухні вже сьогодні. А щоб максимально спростити процес – спробуйте свіжомариноване м'ясо від ТМ "Наша Ряба Апетитна".

В асортименті бренду – тільки якісна і свіжа курятина у добірних спеціях, що дбайливо упакована у герметичну упаковку. Все для того, щоб українці не витрачали час на кухні, а натомість приділяли більше уваги собі та рідним, поки смачна курочка вже готується. Тож достатньо буде відкрити упаковку та відтворити рецепт міжнародної кухні.

Не вірите, що все так просто? Тоді варто спробувати шашлик чи курочку тапака без кісток від ТМ "Наша Ряба Апетитна" й приготувати грецьку, тайську чи індійську національну страву. А як це зробити – ділимось у покрокових рецептах.

Грецькі сувлакі з курячим шашликом

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 4

Готуємо грецькі сувлакі з курячим шашликом / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Розігріваємо пательню з невеликою кількістю олії. Нанизуємо курячий шашлик на шпажки та обсмажуємо 10 – 15 хвилин до готовності.

  2. Для соусу змішуємо дрібно нарізаний кріп, вичавлений часник, спеції та йогурт.

  3. Нарізаємо кабачки довгими скибками та обсмажуємо на пательні-гриль разом з улюбленими спеціями по 3 – 5 хвилин.

  4. Викладаємо на лаваші курячий шашлик, поряд кабачки та соус – грецький сувлакі готові.

Тайський пад тай з курятиною

  • Час: 30 – 40 хвилин
  • Порції: 4

Як приготувати пад тай: рецепт страви / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. У великій каструлі нагріваємо воду до 30 градусів і вимикаємо плиту. Кладемо у воду рисову локшину і даємо їй настоятися під кришкою 5 – 10 хвилин.

  2. Відціджуємо локшину й промиваємо холодною водою.

  3. Для соусу змішуємо рибний соус, коричневий цукор, тамариндову пасту, сік лайма та рисовий оцет.

  4. Нагріваємо пательню, наливаємо туди олії, додаємо часник і тушкуємо на вогні 15 секунд, постійно помішуючи.

  5. Нарізаємо середніми кубиками тофу й обсмажуємо протягом 1 хвилини. Забираємо тофу, додаємо на пательню яйце й тримаємо його на вогні кілька секунд.

  6. Висипаємо нарізану смужками курочку тапака й змішуємо з рідким яйцем. Помішуємо інгредієнти приблизно 2 хвилини.

  7. Викладаємо на пательню промиту локшину, перемішуємо все й готуємо ще 2 хвилини, щоб локшина стала м'якою.

  8. Вливаємо до локшини соус, розмішуємо, щоб він повністю з'єднався з рештою інгредієнтів.

  9. Додаємо до страви паприку, зелену цибулю.

  10. Викладаємо на тарілку локшину з м'ясом, а на неї – паростки квасолі та подрібнений арахіс.

Ароматна курочка карі

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 4

Індійська курочка карі / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Овочі нарізаємо кубиками та обсмажуємо 3 – 4 хвилини на дуже розігрітій пательні з олією. Не забуваємо помішувати.

  2. Окремо обсмажуємо курячий шашлик 3 – 4 хвилини та додаємо куркуму та сіль. Перемішуємо м'ясо і спеції, після чого додаємо на пательню овочі.

  3. Заливаємо страву кокосовим молоком, перчимо, даємо покипіти 1 – 2 хвилини.

  4. Додаємо листя кінзи, перемішуємо і подаємо до столу з відвареним рисом та лимоном.

Смачного!