Західна Україна славиться стравами з м’яса, зокрема мазуриками – схожими на ковбаски січениками з курятини чи індички з розплавленим сиром. На Волині ця старовинна страва надзвичайно популярна й сьогодні.

За темою Легкі салати з куркою – саме для літа: з корейською морквою, динею та овочами гриль

Хрусткі мазурики чудово смакують із салатом та картопляним пюре.

Мазурики по-волинськи

Час: 1 година
Порцій: 4


Мазурики – волинська смакота / Фото Food and Mood

Інгредієнти:

  • 600 грамів курячого фаршу;
  • 1 куряче яйце;
  • 25 мілілітрів молока;
  • 50 грамів вершкового масла;
  • 50 грамів твердого сиру;
  • 50 – 70 грамів панірувальних сухарів;
  • ​​3 – 4 столові ложки олії;
  • сіль – на ваш смак;
  • чорний перець – на ваш смак.

Приготування:

  1. До курячого фаршу додати молоко, яйце, твердий сир, розтоплене вершкове масло, сіль і спеції до смаку.
  2. Суміш із фаршу ретельно вимішати.
  3. З маси вимісити котлетки у формі ковбасок. Ретельно їх обваляти в панірувальних сухарях.
  4. Для того, щоб мазурики тримали свою форму, варто залишити їх у морозилці на 20-30 хвилин.
  5. Після морозилки ковбаски обсмажити на олії з двох сторін.
  6. Знявши зі сковороди, покладіть мазурики на папір, щоб забрати зайвий жир.
  7. До столу подавати тільки гарячими. Також мазурики можна посипати зеленню.