Західна Україна славиться стравами з м’яса, зокрема мазуриками – схожими на ковбаски січениками з курятини чи індички з розплавленим сиром. На Волині ця старовинна страва надзвичайно популярна й сьогодні.
За темою Легкі салати з куркою – саме для літа: з корейською морквою, динею та овочами гриль
Хрусткі мазурики чудово смакують із салатом та картопляним пюре.
Мазурики по-волинськи
Час: 1 година
Порцій: 4
Мазурики – волинська смакота / Фото Food and Mood
Інгредієнти:
- 600 грамів курячого фаршу;
- 1 куряче яйце;
- 25 мілілітрів молока;
- 50 грамів вершкового масла;
- 50 грамів твердого сиру;
- 50 – 70 грамів панірувальних сухарів;
- 3 – 4 столові ложки олії;
- сіль – на ваш смак;
- чорний перець – на ваш смак.
Приготування:
- До курячого фаршу додати молоко, яйце, твердий сир, розтоплене вершкове масло, сіль і спеції до смаку.
- Суміш із фаршу ретельно вимішати.
- З маси вимісити котлетки у формі ковбасок. Ретельно їх обваляти в панірувальних сухарях.
- Для того, щоб мазурики тримали свою форму, варто залишити їх у морозилці на 20-30 хвилин.
- Після морозилки ковбаски обсмажити на олії з двох сторін.
- Знявши зі сковороди, покладіть мазурики на папір, щоб забрати зайвий жир.
- До столу подавати тільки гарячими. Також мазурики можна посипати зеленню.