З кожним днем українська автентична кухня стає все відомішою у світі. Іноземці куштують наш борщ, вареники, голубці. Та й самі українці дізнаються про традиційні страви все більше нового і починають готувати їх значно частіше.

Спробуйте також Ніжна та соковита: розкриваємо секрет ідеальної начинки для млинців

Одним із прикладів української національної страви, яка підкорює серця із першого шматочка, є деруни. Зараз їх готують як у відомих ресторанах, так і на домашніх кухнях, а велика кількість рецептів дозволяє кожному знайти свого фаворита.

Пропонуємо вам спробувати соковитий та ситний варіант цієї страви – деруни із курятиною. Щоб вони вийшли ідеальними, радимо використовувати м’ясо гомілок. Будьте певними: саме цей інгредієнт змінить ваше уявлення про класичні деруни.

При покупці м’яса зверніть увагу на виробника, упаковку та наявність на ній терміну придатності. Обирайте тільки надійний бренд, як-от ТМ "Наша Ряба", яка вже понад 20 років підтверджує високу якість та свіжість своєї продукції.

В асортименті цього українського виробника – добірна курятина, з якою ви забудете про зайві клопоти на кухні. Так, "Наша Ряба" вже відділила кістку та дбайливо підготувала м’ясо гомілки для ваших майбутніх експериментів. Тому вам залишається тільки дістати курятину з упаковки та, не витрачаючи час на миття чи додаткову обробку, почати приготування страви.

Отож, ідеальне м'ясо обрали. А що ще потрібно, аби приготувати особливі деруни – розповідаємо у покроковому рецепті.

Рецепт українських дерунів із курятиною

  • Час: 40 хвилин
  • Порцій: 4

Готуємо деруни з курятиною / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. М'ясо гомілки наріжте маленькими шматками або пропустіть через м'ясорубку. Посоліть та поперчіть його до смаку.

  2. Картоплю помийте, очистіть від шкірки і натріть на тертці. Щоб спростити цей процес, можна скористатись кухонним комбайном.

  3. Почищену цибулю натріть на тертці.

  4. З'єднайте у мисці картоплю та цибулю.

  5. Додайте спеції, сметану та курячі яйця, все ретельно перемішайте.

  6. Додайте борошно і перемішайте до отримання однорідної маси.

  7. На пательні розігрійте олію. За допомогою ложки викладіть картоплю, всередину курятину, а зверху – знову картоплю. Накрийте кришкою та смажте до готовності на середньому вогні.

  8. Коли деруни будуть готові, зніміть кришку та збільште вогонь, щоб отримати хрустку скоринку.

Смачного!