Українські деруни з курятиною: ділимося традиційним рецептом
Сьогодні українська культура переживає період відродження. Люди активно цікавляться історією, традиціями, інтегрують у побут етнічні елементи. Не обійшов цей тренд і кулінарію.
З кожним днем українська автентична кухня стає все відомішою у світі. Іноземці куштують наш борщ, вареники, голубці. Та й самі українці дізнаються про традиційні страви все більше нового і починають готувати їх значно частіше.
Спробуйте також Ніжна та соковита: розкриваємо секрет ідеальної начинки для млинців
Одним із прикладів української національної страви, яка підкорює серця із першого шматочка, є деруни. Зараз їх готують як у відомих ресторанах, так і на домашніх кухнях, а велика кількість рецептів дозволяє кожному знайти свого фаворита.
Пропонуємо вам спробувати соковитий та ситний варіант цієї страви – деруни із курятиною. Щоб вони вийшли ідеальними, радимо використовувати м’ясо гомілок. Будьте певними: саме цей інгредієнт змінить ваше уявлення про класичні деруни.
При покупці м’яса зверніть увагу на виробника, упаковку та наявність на ній терміну придатності. Обирайте тільки надійний бренд, як-от ТМ "Наша Ряба", яка вже понад 20 років підтверджує високу якість та свіжість своєї продукції.
В асортименті цього українського виробника – добірна курятина, з якою ви забудете про зайві клопоти на кухні. Так, "Наша Ряба" вже відділила кістку та дбайливо підготувала м’ясо гомілки для ваших майбутніх експериментів. Тому вам залишається тільки дістати курятину з упаковки та, не витрачаючи час на миття чи додаткову обробку, почати приготування страви.
Отож, ідеальне м'ясо обрали. А що ще потрібно, аби приготувати особливі деруни – розповідаємо у покроковому рецепті.
Рецепт українських дерунів із курятиною
- Час: 40 хвилин
- Порцій: 4
Готуємо деруни з курятиною / Фото Shutterstock
Інгредієнти:– 300 грамів м’яса гомілки ТМ "Наша Ряба"
– 400 грамів картоплі;
– 2 курячих яйця;
– 1 цибуля;
– 2 столові ложки сметани;
– 2 столові ложки борошна;
– 2 столові ложки олії;
– сіль до смаку;
– чорний перець до смаку.
Приготування:
М'ясо гомілки наріжте маленькими шматками або пропустіть через м'ясорубку. Посоліть та поперчіть його до смаку.
Картоплю помийте, очистіть від шкірки і натріть на тертці. Щоб спростити цей процес, можна скористатись кухонним комбайном.
Почищену цибулю натріть на тертці.
З'єднайте у мисці картоплю та цибулю.
Додайте спеції, сметану та курячі яйця, все ретельно перемішайте.
Додайте борошно і перемішайте до отримання однорідної маси.
На пательні розігрійте олію. За допомогою ложки викладіть картоплю, всередину курятину, а зверху – знову картоплю. Накрийте кришкою та смажте до готовності на середньому вогні.
Коли деруни будуть готові, зніміть кришку та збільште вогонь, щоб отримати хрустку скоринку.
Смачного!