Укр Рус
1 серпня, 21:30
3

Щоб було просто, проте зі смаком: які страви до вподоби Олені Зеленській

Перша леді України має винятковий смак. Вони з чоловіком стараються вести звичайне життя у всіх аспектах, і їжа не стала виключенням.

Перша леді України Олена Зеленська – особистість багатогранна. Вона чудова мама та дружина, і навіть попри брак часу старається інколи готувати домашню їжу для свого чоловіка та дітей.

Цікаво Святкуємо День друзів правильно: чому курячі гомілки в соусі BBQ стануть ідеальним вибором

Після того, як Володимир Зеленський став президентом України, у сім'ї зовсім мало часу залишається на побут, тому їм допомагають кваліфіковані працівники. Проте все готують за побажаннями першої леді. Більше про кулінарні вподобання Олени Зеленської читайте у матеріалі 24 Каналу.

Олена Зеленська і корисне харчування

Олена Зеленська відома своєю любов'ю до корисного та збалансованого харчування. З ініціативи дружини президента відбулися значні зміни у шкільному харчуванні.

Реформа шкільного харчування – це не лише про поживність і меню, а й про турботу,
–  зазначає Перша леді.

Серед інших корисних звичок  – вона п'є по півтора літра води щодня. Олена Зеленська старається тримати чіткий баланс у житті: фізичні навантаження і раціональне харчування.

Мені пощастило з чоловіком – він мене підтримує. Тож я привчаю його до здорового харчування, а він мене – до фізкультури. Багато років він мене м’яко підштовхував, я пручалася, знаходила відмовки, але врешті здалася. І вже понад 10 років я його правильно годую, а він допомагає мені не зупинятися з тренуваннями,
– розповіла вона.

Основні правила харчування першої леді – вона ніколи не поєднує м'ясо та рибу ні з чим, крім овочів. Якщо вона готує кашу, то подає їх з овочами. Давайте, приготуємо салат, який точно припаде до вподоби Олені Зеленській.

Салат з сьомги та авокадо

  • Час: 20 хвилин
  • Порцій: 2

Збалансована страва / Ілюстративне Фото fajne gotowanie

Інгредієнти:
– 100 грамів салатного міксу;
– 150 грамів копченого лосося;
– 1 авокадо;
– 100 грамів гранату;
– 20 мілілітрів оливкової олії;
– 15 грамів меду;
– 1 чайна ложка гірчиці;
– спеції до смаку: сіль, перець, лимонний сік.

Приготування:

  • Копчений лосось наріжте невеликими шматочками.
  • Видаліть зерна з граната і зважте їх має бути 100 грамів.
  • Очистіть і наріжте авокадо кубиками.
  • Салат помийте й обсушіть (за потреби), наріжте на дрібніші шматочки.
  • Покладіть листя салату в миску і додайте авокадо, лосось і посипте зернами граната.
  • Приготуйте соус: змішайте оливкову олію, лимонний сік, гірчицю, мед і все ретельно перемішайте. Приправте сіллю і перцем і знову ретельно перемішайте.
  • Зверху полийте салат приготовленою заправкою.
Дізнайтеся, які страви до вподоби Володимиру Зеленському.