Дітям на втіху: желейний торт "Бите скло" без випікання від Лізи Глінської

18 лютого 2022, 15:01
Читать новость на русском

Смачний, у міру калорійний і готується без духовки. Почаклувати доведеться лише над желе. Адже торт – для дітей. Отже, жодних магазинних заготовок-галареток!

Рецепт желейного торта "Бите скло"

  • Час: 12 годин
  • Порції: 6 – 8

Читайте також Нарізати не потрібно: 5 простих страв із рубленого курячого філе для всієї родини


Фото Лізи Глінської

Інгредієнти для ягідного желе:
 – 200 грамів ягідного пюре (смородина + малина);
 – 100 мілілітрів води;
 – 50 грамів;
 – 12 грамів желатину та 60 мілілітрів води.

Для екзотичного желе:
 – 200 грамів пюре манго;
 – 50 мілілітрів соку маракуї;
 – 50 мілілітрів води;
 – 50 грамів цукру;
 – 12 грамів желатину та 100 мілілітрів води.

Для йогуртового желе:
 – 500 грамів грецького йогурту;
 – 300 мілілітрів вершків;
 – 50 грамів цукрової пудри;
 – 20 грамів желатину та 100 мілілітрів води.

Приготування:

  1. Для ягідного желе з'єднайте воду з желатином і перемішайте. Залиште на 10 – 15 хвилин, щоб желатин набух.
  1. Відправте в сотейник ягідне пюре та цукор, доведіть до кипіння. Прокип'ятіть суміш 1 – 2 хвилини й зніміть із плити.
  1. Додайте до пюре желатин, воду й перемішайте.
  1. Залийте ягідну масу у форму й відправте до холодильника на 5 – 6 годин, щоб желатин стабілізувався.

  1. Для екзотичного желе з манго та маракуї, змішайте желатин з водою й залиште на 10 – 15 хвилин до набухання.
  1. Поки желатин набухає, відправте в сотейник пюре манго, сік маракуї та цукор. Доведіть масу до кипіння, прокип'ятіть 1 – 2 хвилини й зніміть з плити.
  1. Додайте до пюре желатинову масу та кип'ячену воду, перемішайте. Залийте масу у форму. Відправте заготовку до холодильника на 5 – 6 годин, щоб желатин стабілізувався.


Скріншот з відео

  1. Для йогуртового желе з'єднайте воду з желатином і перемішайте. Залиште на 10 – 15 хвилин, щоб желатин набух.
  1. В окремій мисці з'єднайте грецький йогурт, цукрову пудру та вершки. Перемішайте до однорідної консистенції.
  1. Форму з ягідним желе опустіть до миски з гарячою водою, дістаньте й переверніть на дошку – желе чудово відійде від форми.

  1. Наріжте желе довільними шматочками. Те ж саме проробіть з екзотичним желе.


Скріншот з відео

  1. Підготуйте форму, в якій збиратимете торт. Укладіть на дно форми ягідне та екзотичне желе.
  1. Відправте набухлий желатин у мікрохвильову піч на 10 – 15 секунд, щоб він став рідким. Вилийте желатинову масу в йогуртову та перемішайте.
  1. Залийте ягідне та екзотичне желе йогуртовою масою. Відправте форму з желе до холодильника на 5 – 6 годин для стабілізації.


Скріншот з відео

  1. Дістаньте форму з холодильника, опустіть до миски з гарячою водою, потім переверніть на таріль і обережно зніміть із торта.
  1. "Бите скло" готове.

Смачного!

Відеорецепт приготування желейного торта без галяретки: