Рецепт желейного торта "Бите скло"
- Час: 12 годин
- Порції: 6 – 8
Читайте також Нарізати не потрібно: 5 простих страв із рубленого курячого філе для всієї родини
Фото Лізи Глінської
Приготування:
- Для ягідного желе з'єднайте воду з желатином і перемішайте. Залиште на 10 – 15 хвилин, щоб желатин набух.
- Відправте в сотейник ягідне пюре та цукор, доведіть до кипіння. Прокип'ятіть суміш 1 – 2 хвилини й зніміть із плити.
- Додайте до пюре желатин, воду й перемішайте.
- Залийте ягідну масу у форму й відправте до холодильника на 5 – 6 годин, щоб желатин стабілізувався.
- Для екзотичного желе з манго та маракуї, змішайте желатин з водою й залиште на 10 – 15 хвилин до набухання.
- Поки желатин набухає, відправте в сотейник пюре манго, сік маракуї та цукор. Доведіть масу до кипіння, прокип'ятіть 1 – 2 хвилини й зніміть з плити.
- Додайте до пюре желатинову масу та кип'ячену воду, перемішайте. Залийте масу у форму. Відправте заготовку до холодильника на 5 – 6 годин, щоб желатин стабілізувався.
Скріншот з відео
- Для йогуртового желе з'єднайте воду з желатином і перемішайте. Залиште на 10 – 15 хвилин, щоб желатин набух.
- В окремій мисці з'єднайте грецький йогурт, цукрову пудру та вершки. Перемішайте до однорідної консистенції.
- Форму з ягідним желе опустіть до миски з гарячою водою, дістаньте й переверніть на дошку – желе чудово відійде від форми.
- Наріжте желе довільними шматочками. Те ж саме проробіть з екзотичним желе.
Скріншот з відео
- Підготуйте форму, в якій збиратимете торт. Укладіть на дно форми ягідне та екзотичне желе.
- Відправте набухлий желатин у мікрохвильову піч на 10 – 15 секунд, щоб він став рідким. Вилийте желатинову масу в йогуртову та перемішайте.
- Залийте ягідне та екзотичне желе йогуртовою масою. Відправте форму з желе до холодильника на 5 – 6 годин для стабілізації.
Скріншот з відео
- Дістаньте форму з холодильника, опустіть до миски з гарячою водою, потім переверніть на таріль і обережно зніміть із торта.
- "Бите скло" готове.
Смачного!
Відеорецепт приготування желейного торта без галяретки: