Крем-брюле – знаменитий французький десерт на основі заварного крему з карамельною скоринкою. Такий десерт готують і подають у фаянсових чи керамічних порційних формах.

Читайте також Легко, швидко й зі смаком: топ-3 незвичні страви з курки, що полонять усю родину

У Франції є безліч різних рецептів крем-брюле: з ромом, шоколадом і навіть з лавандою. До речі, варіації цього десерту зустрічаються в кухнях Італії, Іспанії та навіть Японії. Приготуймо класичний крем-брюле, адже вчитися завжди потрібно з простого.

Рецепт класичного крем-брюле

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 4

Приготування:

  1. У глибокому посуді змішайте всі інгредієнти та перемішайте їх вінчиком до однорідної консистенції.
  1. Залийте суміш у жаротривкі керамічні формочки.

В основу крему можна додати паличку ванілі, шоколад, цедру цитрусових, навіть трюфельну олію,
– розповів Равшан Хамідов.

  1. На дно деко вилийте воду, зверху покладіть формочки з крем-брюле, щоб утворилася водяна баня.


Крем-брюле / Фото Новий канал

  1. Розігрійте духовку до 80 градусів та випікайте десерт протягом 40 хвилин.

Буває так, що через 40 хвилин крем не загуснув. Яйця бувають різні, тому не хвилюйтеся і додавайте ще по 10 – 15 хвилин, допоки десерт не загусне,
– відзначив Равшан.

  1. Готовий крем-брюле дістаньте з духовки та охолодіть при кімнатній температурі.
  1. Посипте десерт цукор та карамелізуйте його газовим пальником. Якщо його нема, розтопіть на сковороді цукор у карамель та залийте нею охолоджений десерт.

Десерт готовий. Смачного!