Вафельний торт з бананом: рецепт з дитинства
Джерело:
інстаграм Ектора Хіменеса-БравоЯкщо ми запитаємо вас, який улюблений смаколик першим згадується з дитинства. Правда ж це вафельний торт зі згущенкою? Ми пропонуємо вам спробувати його з бананами.
Канадський шеф-кухар колумбійського походження Ектор Хіменес-Браво, хоч і не ріс в Україні, але обожнює вафельний торт зі згущеним молоком. Кулінар пропонує додати до нього кільця банана та цим самим довершити смак улюбленого десерту.
Читайте також Пиріг з полуницею: заливний рецепт від Ектора Хіменеса-Браво
Рецепт вафельного торта з бананами
- Час: від 40 хвилин до доби (для просочування)
- Порції: 4 – 6
– пачка вафель;
– 2 банки вареного згущеного молока;
– 200 грамів вершкового масла;
– 150 грамів арахісу;
– 1 кілограм бананів.
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180 градусів. Викладіть арахіс на пергамент та запікайте його в духовці до золотистого кольору.
- У великій мисці змішайте варену згущенку з м'яким вершковим маслом. Ретельно вимішайте їх до однорідної консистенції.
- Наріжте банани кільцями.
- Ретельно промажте кожен шар вафлі кремом, викладіть кільця бананів.
- Подрібніть арахіс в крихту, посипте його на верхній шар торта. Бортики змажте кремом.
- Відправте готовий торт в холодильник на 1 добу. Перед подачею обов'язково посоліть десерт – це надасть йому особливого смаку.
Смачного!
Текст публікації Ектора Хіменеса-Браво:
Вафельний торт з бананами
Складові:
- Іриска - 2 банки
- Олія вершкове - 200 грамів
- Банан - 1 кілограм
- Коржі вафельні - 1 пачка
- Арахіс - 150 грамів
Для початку – запікаємо арахіс. Запікаємо до золотистості на 180 градусах.
Наріжте банани слайсами. Масло має бути кімнатної температури, збийте його з ірискою до однорідності.
Найважливіший секрет збирання вафельного торта - кожен шар має бути ретельно промащений, кожна клітинка вафлі має бути заповнена! Для цього зручно збирати з кондитерською поворотною дошкою.
Далі ретельно перемазуйте кожен шар, кладіть всередину банани.
І зараз найвідповідальніший момент - подрібнити арахіс так, щоб він не розлітався всією кухнею.
До речі, ви можете в шари перекладати і арахіс також
Останній шар посипаємо арахісом, як на відео, боки промазуємо кремом.
Перш ніж їсти, дайте торту постояти. Бажано добу. А при подачі посоліть морською сіллю - смак буде більш насиченим.