Канадський шеф-кухар колумбійського походження Ектор Хіменес-Браво, хоч і не ріс в Україні, але обожнює вафельний торт зі згущеним молоком. Кулінар пропонує додати до нього кільця банана та цим самим довершити смак улюбленого десерту.

Читайте також Пиріг з полуницею: заливний рецепт від Ектора Хіменеса-Браво

Рецепт вафельного торта з бананами

  • Час: від 40 хвилин до доби (для просочування)
  • Порції: 4 – 6

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів. Викладіть арахіс на пергамент та запікайте його в духовці до золотистого кольору.
  1. У великій мисці змішайте варену згущенку з м'яким вершковим маслом. Ретельно вимішайте їх до однорідної консистенції.
  1. Наріжте банани кільцями.
  1. Ретельно промажте кожен шар вафлі кремом, викладіть кільця бананів.
  1. Подрібніть арахіс в крихту, посипте його на верхній шар торта. Бортики змажте кремом.
  1. Відправте готовий торт в холодильник на 1 добу. Перед подачею обов'язково посоліть десерт – це надасть йому особливого смаку.

Смачного!

Текст публікації Ектора Хіменеса-Браво:

Вафельний торт з бананами

Складові:

- Іриска - 2 банки
- Олія вершкове - 200 грамів
- Банан - 1 кілограм
- Коржі вафельні - 1 пачка
- Арахіс - 150 грамів

Для початку – запікаємо арахіс. Запікаємо до золотистості на 180 градусах.

Наріжте банани слайсами. Масло має бути кімнатної температури, збийте його з ірискою до однорідності.
Найважливіший секрет збирання вафельного торта - кожен шар має бути ретельно промащений, кожна клітинка вафлі має бути заповнена! Для цього зручно збирати з кондитерською поворотною дошкою.

Далі ретельно перемазуйте кожен шар, кладіть всередину банани.

І зараз найвідповідальніший момент - подрібнити арахіс так, щоб він не розлітався всією кухнею.

До речі, ви можете в шари перекладати і арахіс також

Останній шар посипаємо арахісом, як на відео, боки промазуємо кремом.

Перш ніж їсти, дайте торту постояти. Бажано добу. А при подачі посоліть морською сіллю - смак буде більш насиченим.