Вареники на кефірі: родинний рецепт Ярославського
18 січня 2023,
15:45
Читать новость на русском
Джерело:
Володимир ЯрославськийВареники особлива страва української кухні. Їх готують на свята, або на сімейний недільний обід та подають зі шкварками чи сметаною.
Український шеф-кухар Володимир Ярославський поділився з читачами родинним рецептом вареників на кисляку (густому кефірі).
Читайте також Без яєць, борошна та молока: особливе печиво з двох інгредієнтів
Бабуся Володимира Ярославського готувала їх виключно на пару, адже так вони виходять особливими та неповторними. Яку начинку обирати до страви вирішувати вам: картопля, сир, гриби, печінка чи вишні.
Рецепт тіста для вареників
- Час: 30 хвилин
- Порції: 30 – 40 штук
– 330 грамів густого кефіру;
– яєчний жовток;
– 500 грамів борошна;
– дрібка солі;
– 4 – 5 грамів соди.
Приготування:
- У кефір додаємо сіль та жовток, соду та швиденько перемішуємо.
- Висипаємо борошно і вимушуємо тісто. Залишаємо його на 20 хвилин відпочити.
– свіжий домашній сир;
– яєчний жовток;
– цукор.
Приготування:
- Змішуємо інгредієнти для начинки та перетираємо виделкою в однорідну масу.
- Тісто розкачуємо на невеликій кількості борошна. Формочкою формуємо круглі заготовки, а на низ викладаємо багато начинки.
- Обережно заліплюємо їх та робимо красиву косичку – вона буде тримати начинку поки вареник збільшуватиметься під час приготування.
- Каструлю замотану марлею з мискою зверху з таким самим діаметром, як і каструля викладаємо на плиту. Коли каструля з мискою на плиті, вода кипить і пару повно – викладаємо вареники, накриваємо мискою і залишаємо готуватись на 4 хвилини.
- Готові вареники викладаємо в миску з вершковим маслом. Подаємо їх зі сметаною.
️Нехай смакує!