SmachnoNews підготував для вас підбірку рецептів пісних вареників з різними начинками: з гречкою, грибами і квасолею та квашеною капустою, які сподобаються дітям і дорослим. Їх можна готувати протягом усього року.

Читайте також Кутя в мультиварці: як швидко і смачно приготувати головну страву Святвечора – покрокові рецепти

Рецепт тіста на вареники

  1. Ретельно просійте борошно в миску, щоб не було грудочок, додайте солі, яйце, влийте олію та воду – замісіть еластичне тісто. Накрийте тісто харчовою плівкою та дайте відпочити 25 хвилин.
  2. Розділіть тісто на вареник на кілька частин, одне за одним розкачуйте скалкою та вичавлюйте склянкою круглі варенички.
  3. Начинку викладайте чайною ложкою у центр кружечків та защепіть краї формуючи вареник. Готові вареники відваріть в киплячій підсоленій воді до готовності 5 хвилин та подавайте до столу.

Рецепт вареників з грибами та квасолею

Вареники з грибами

  1. Квасолю помийте, залийте холодною водою на 8 годин або заздалегідь залиште на ніч. У каструлі з водою відваріть квасолю протягом однієї години до готовності або для начинки візьміть консервовану квасолю.
  2. Ретельно помийте печериці, почистіть від шкірки та наріжте на маленькі шматочки.
  3. Цибулю почистіть від лушпиння, наріжте кубиками та обсмажте на олії разом з грибами.
  4. Готові гриби охолодіть та з'єднайте з дрібно нарізаною петрушкою, квасолею, додайте сіль, перець. Начиніть вареники та приготуйте до готовності.

Рецепт вареників з квашеною капустою

Вареники з квашеною капустою

  1. Ретельно помийте петрушку. Цибулю почистіть від лушпиння, наріжте кубиками та обсмажте на олії разом з квашеною капустою.
  2. Начинку охолодіть, з'єднайте з петрушкою, додайте сіль, перець. Начиніть вареники та приготуйте до готовності.

Рецепт вареників з гречкою

Вареники з гречкою

  1. Ретельно промийте гречку, відваріть на малому вогні до готовності. Помийте, подрібніть ножем петрушку.
  2. У мисці змішайте гречку с петрушкою, додайте сіль, перець. Начиніть вареники та приготуйте до готовності. Смачного!