Кондитерка та вправний кулінар Ліза Глінська підготувала для читачів смачний рецепт домашніх вареників з картоплею та грибами на заварному тісті.

Читайте такожПісні страви з грибами: домашні рецепти

Заварне тісто підійде для приготування як для соленої, так і для солодкої начинки вареників.

Як приготувати заварне тісто на вареники

  1. У велику каструлю відправте молоко, воду, вершкове масло, цукор та сіль – доведіть до кипіння.
  2. У чашу комбайну або велику миску, якщо будете замішувати тісто самостійно, висипте 200 г борошна. Залийте борошно киплячою молочною сумішшю та вимішуйте доки все борошно не зволожиться.
  3. Додайте в чашу комбайна другу частину борошна та знову замісіть тісто.
  4. Загорніть тісто в харчову плівку та відправте його відпочити в холодильник мінімум на 2 години.

Як приготувати солену начинку для вареників

  1. Почистіть та відваріть до готовності картоплю у підсоленій воді. Готову картоплю розімніть з вершковим маслом до однорідного стану. Поперчіть за бажанням.
  2. Гриби та цибулю наріжте дрібними шматочками й обсмажте на олії до готовності. Змішайте засмажку з пюре, вимішайте та додайте спецій за бажанням.
  3. Охолодіть начинку при кімнатній температурі.
  4. З готового тіста розкачайте шар, виріжте круглою формою кружечки та начиніть їх начинкою.
  5. Сформовані вареники відваріть до готовності у підсоленій воді та подавайте до столу з смаженою цибулькою Смачного!

Відео, як приготувати та наліпити вареники вдома: