11 березня,
18:31
Рецепт домашніх вареників на заварному тісті з картоплею та грибами від Лізи Глінської
Джерело:
інстаграм Лізи ГлінськоїЯке тісто ви готуєте вдома для вареників: класичне чи заварне? Ліза Глінська поділилась рецептом неймовірно смачних домашніх вареників на заварному тісті!
Кондитерка та вправний кулінар Ліза Глінська підготувала для читачів смачний рецепт домашніх вареників з картоплею та грибами на заварному тісті.
Читайте такожПісні страви з грибами: домашні рецепти
Заварне тісто підійде для приготування як для соленої, так і для солодкої начинки вареників.
Як приготувати заварне тісто на вареники
Інгредієнти:– 200 г борошна;
– 150 г борошна;
– 200 мл молока;
– 100 мл води;
– 10 г цукру;
– 30 г вершкового масла;
– 2 г солі.
- У велику каструлю відправте молоко, воду, вершкове масло, цукор та сіль – доведіть до кипіння.
- У чашу комбайну або велику миску, якщо будете замішувати тісто самостійно, висипте 200 г борошна. Залийте борошно киплячою молочною сумішшю та вимішуйте доки все борошно не зволожиться.
- Додайте в чашу комбайна другу частину борошна та знову замісіть тісто.
- Загорніть тісто в харчову плівку та відправте його відпочити в холодильник мінімум на 2 години.
Як приготувати солену начинку для вареників
Інгредієнти:– 500 г картоплі;
– 200 г грибів;
– 2 цибулини;
– 50 г вершкового масла;
– 20 г рослинної олії;
– сіль та чорний мелений перець на ваш смак.
- Почистіть та відваріть до готовності картоплю у підсоленій воді. Готову картоплю розімніть з вершковим маслом до однорідного стану. Поперчіть за бажанням.
- Гриби та цибулю наріжте дрібними шматочками й обсмажте на олії до готовності. Змішайте засмажку з пюре, вимішайте та додайте спецій за бажанням.
- Охолодіть начинку при кімнатній температурі.
- З готового тіста розкачайте шар, виріжте круглою формою кружечки та начиніть їх начинкою.
- Сформовані вареники відваріть до готовності у підсоленій воді та подавайте до столу з смаженою цибулькою Смачного!
Відео, як приготувати та наліпити вареники вдома: