Варення-мус буде ще смачнішим. Обов'язково скористайтеся цим простим рецептом.

Варто спробувати Яскрава та дуже ароматна: готуємо розкішну малину з цукром на зиму

Варення-мус з полуниці

  • Час: 50 хвилин
  • Порцій: 5

Приготування:

  1. Полуницю переберіть, приберіть плодоніжки та добре помийте. Викладіть в каструлю та засипте половиною цукру. Залиште на 6 годин у прохолодному місці.
  2. Лимон помийте, обсушіть, цедру натріть на грубу терку, а з м'якоті витисніть сік.
  3. З полуниці злийте сік в окремий посуд, а ягоди перебийте блендером до однорідності. Додайте решту цукру, цедру лимона і перемішайте.
  4. Полуничний сік доведіть до кипіння і проваріть 3 хвилини. Додайте полуничне пюре, закип'ятіть і варіть на маленькому вогні, помішуючи, 5 хвилин.
  5. Зніміть масу з вогню і дайте охолонути. Желатин замочіть у 50 мілілітрах води на 5 – 10 хвилин. Потім додайте його у варення, перемішайте, доведіть до кипіння і варіть на мінімальному вогні 5 хвилин.
  6. За 2 хвилини до кінця додайте лимонний сік і перемішайте. Варення-мус розлийте в простерилізовані банки та герметично закрийте прокип'яченими кришками.