15 липня,
17:44
Рецепт, що завжди вдається: готуємо розкішне варення-мус з полуниці
Джерело:
ShubaПолуничне варення – улюблений смаколик для багатьох. Його аромат і смак здатні перенести нас у часі, нагадуючи про теплі літні дні, навіть коли за вікном зима. Це десерт, який здатний зігріти серце і зробити будь-який день трохи святковим.
Варення-мус буде ще смачнішим. Обов'язково скористайтеся цим простим рецептом.
Варто спробувати Яскрава та дуже ароматна: готуємо розкішну малину з цукром на зиму
Варення-мус з полуниці
- Час: 50 хвилин
- Порцій: 5
– 1 кілограм полуниці;
– 1 лимон;
– 1 кілограм цукру;
– 10 грамів желатину.
Приготування:
- Полуницю переберіть, приберіть плодоніжки та добре помийте. Викладіть в каструлю та засипте половиною цукру. Залиште на 6 годин у прохолодному місці.
- Лимон помийте, обсушіть, цедру натріть на грубу терку, а з м'якоті витисніть сік.
- З полуниці злийте сік в окремий посуд, а ягоди перебийте блендером до однорідності. Додайте решту цукру, цедру лимона і перемішайте.
- Полуничний сік доведіть до кипіння і проваріть 3 хвилини. Додайте полуничне пюре, закип'ятіть і варіть на маленькому вогні, помішуючи, 5 хвилин.
- Зніміть масу з вогню і дайте охолонути. Желатин замочіть у 50 мілілітрах води на 5 – 10 хвилин. Потім додайте його у варення, перемішайте, доведіть до кипіння і варіть на мінімальному вогні 5 хвилин.
- За 2 хвилини до кінця додайте лимонний сік і перемішайте. Варення-мус розлийте в простерилізовані банки та герметично закрийте прокип'яченими кришками.