Навіть консервувати не треба: готуємо заморожене варення з ревеню

10 червня 2024, 21:56
Читать новость на русском

Джерело:

Shuba

Поки триває сезон з ревеню, радимо приготувати фантастично смачне варення. Його навіть не треба консервувати.

Все, що потрібно — це приготувати його на вогні, охолодити, а потім заморозити. Таке варення точно сподобається вашим близьким.

Варто спробувати Так ви ще не робили: рецепт консервованої черешні у холодному маринаді від Ярославського

Заморожене варення з ревеню

  • Час: 8 годин 20 хвилин
  • Порцій: 10
Інгредієнти:
– 500 грамів ревеню;
– 1 склянка цукру;
– 2 столові ложки води.

Приготування:

  1. Почистьте ревінь і наріжте невеликими кубиками по 2 – 3 сантиметри.
  2. У каструлі на повільному вогні змішайте ревінь, цукор та воду. Готуйте, постійно помішуючи, близько 5 хвилин.
  3. Продовжуйте готувати, часто помішуючи, поки шматочки ревеню не розваляться. Коли суміш стане густою, вимкніть вогонь. Цей процес триває від 15 до 30 хвилин.
  4. Спробуйте суміш на цукор і посолодіть за потреби. Якщо ви додали ще цукор, поверніть каструлю на плиту і проваріть ще трохи.
  5. Зніміть джем з вогню і дайте охолонути до кімнатної температури.
  6. Заповніть контейнери для морозильної камери джемом з ревеню, залишивши вільний простір на 2 сантиметри.
  7. Поставте контейнери у морозилку. Заморожений джем може зберігатись до 6 місяців.

Сподобався рецепт? Спробуйте ще приготувати французькі млинці з полуницею та вершковим кремом.