"Ялинка" з маком – це дуже швидкий пиріг, який можна приготувати водночас з іншими різдвяними стравами. Не бійтеся залучати до процесу дітей, готувати цей смаколик їм точно сподобається. Потрібно лише вслідкувати, щоб вони не з'їли його одразу після приготування ще до приходу гостей.

До речі Тісто буде пишним як ніколи: який секретний інгредієнт це гарантує

Рецепт макової "ялинки"

Час: 40 хвилин

Порцій: 10

Дивуємо гостей різдвяним смаколиком / Фото Prepisy

Інгредієнти:

  • 1 упаковка листкового тіста;
  • 250 грамів макової маси;
  • збите яйце для змащування тіста.

Приготування:

  1. Розгортаємо тісто. На одну половину викладаємо макову масу, потім накриваємо другою половиною тіста і акуратно притискаємо.
  2. Викладаємо тісто на деко, попередньо застелене пергаментним папером та змащене маслом.
  3. Ножем вирізаємо з тіста трикутник, основа якого – нижня частина тіста.
  4. Внизу "ялинки" вирізаємо стовбур.
  5. Отриманий контур розрізаємо на смужки з двох сторін. Кожну смужку скручуємо.
  6. Змащуємо "ялинку" збитим яйцем.
  7. Випікаємо 20 хвилин при 200 градусах. За бажання можна прикрасити страву вишнями, горіхами або іншими смаколиками.
  8. З тіста, яке ми обрізали, можна спекти маленькі апетитні булочки.

Смачного!