Ціла вечеря – на одному деку: запікаємо курку з картоплею та зеленою квасолею
16 лютого 2022,
18:26
Читать новость на русском
Джерело:
Café delitesЩоб ситно й смачно вечеряти, не обов'язково годинами крутитися на кухні. Обирайте страви з курятиною: на їх приготування треба всього 30 – 40 хвилин. Ось саме такий рецепт!
Комплексний обід чи вечерю з курки, картоплі та зеленої квасолі можна приготувати в одній жаротривкій формі або на деку. Головне, щоб площа їхнього дна відповідала кількості інгредієнтів: страва має запікатися, а не тушкуватися!
Читайте також Ап – і готово: три смачні та швидкі страви з куркою
Рецепт курки з картоплею та зеленою квасолею в духовці
- Час: 35 хвилин
- Порції: 4
Фото Café delites
– 600 грамів курячих грудок без кісток та шкіри;
– 500 грамів картоплі;
– 500 грамів зеленої квасолі;
– ⅓ склянки курячого бульйону;
– ¼ склянки вершкового масла;
– 1 столова ложка дрібно нарізаного часнику;
– 2 чайні ложки подрібненої свіжої петрушки;
– 1 чайна ложка подрібненого свіжого чебрецю;
– 1 чайна ложка подрібненого свіжого розмарину;
– ½ чайної ложки солі;
– свіжозмелений чорний перець.
Приготування:
- Розігрійте духовку до 200 градусів. Злегка змастіть деко олією.
- З’єднайте в мисці розтоплене вершкове масло, бульйон, подрібнений часник, петрушку, чебрець та розмарин.
Фото Café delites
- Викладіть курячі грудки на деко, а довкола них – нарізану довільними кубиками картоплю. Додайте ½ склянки соусу до м'яса, добре присмачте сіллю та перцем. Злегка збризніть оливковою олією.
- Відправте деко до розігрітої духовки на 15 хвилин.
Фото Café delites
- Обережно вийміть деко з духовки й переверніть курячі грудки.
- Зсуньте картоплю в один бік дека й викладіть на звільнене місце зелену квасолю.
- Полийте квасолю рештою соусу та добре перемішайте.
- Поверніть деко до духовки ще на 10 хвилин.
Фото Café delites
- Наприкінці приготування увімкніть режим "гриль" або "конвекція" й запікайте страву ще 2 – 3 хвилини, щоб овочі та м'ясо вкрилися хрумкою скоринкою.
Фото Café delites
- Готову печеню посипте свіжою подрібненою зеленню, полийте соком, що утворився при запіканні, та подавайте до столу.
Смачного!