Після важкого робочого дня не дуже тішить перспектива провести залишок вечора біля плити, чи не так? Виробники чудово розуміють, як у швидкому темпі життя важливо заощадити трохи часу для себе. Вони подбали, аби споживач не марнував цей цінний ресурс на зайву роботу, пропонуючи розумний компроміс – заготовки.

Читайте також Вечеря за 30 хвилин: рецепти смачних страв із курячого фаршу

З уже нарізаного тоненькими смужками м’яса, наприклад від ТМ “Наша Ряба”, ви приготуєте смачну вечерю всього за 30 хвилин. Потрібно просто дістати курячі стріпси з упаковки, замаринувати їх чи одразу обмочити у кляр та обкачати в сухарях і запекти. Поки курочка запікається, швиденько наріжте свіжих овочів – і страва готова!

Свіжонарізана курочка від ТМ "Наша Ряба" / Інфографіка 24 каналу

Щоб не сушити собі голову, що ж таке оригінальне приготувати з курячих стріпсів, – скористайтеся нашими рецептами.

Курячі стріпси з овочами та пармезаном

  • Час: 20 хвилин.
  • Порції: 3–4.

Курячі стріпси / ryaba.ua

Приготування:

  1. Викладіть курячі стріпси з упаковки на тарілку, посоліть, поперчіть на свій смак і ретельно вимішайте.
  2. Для м’ясної паніровки змеліть у блендері начос, змішайте із сухарями й тертим пармезаном.
  3. Ретельно помиті овочі наріжте брусочками завдовжки 7 сантиметрів і залийте холодною водою на 5 хвилин.
  4. Яйця підсоліть і збийте на піну.
  5. Запаніруйте курячі стріпси: спочатку обкачайте в крохмалі, потім обмочіть у збиту яєчну суміш, далі обкачайте в паніровці.
  6. Викладіть стріпси на деко, застелене пергаментом, і відправте до духової шафи, розігрітої до 200 градусів, на 20 хвилин. Також страву можна приготувати у фритюрі, але калорійність буде значно вищою.
  7. Для соусу доведіть вершки до кипіння в каструлі, додайте тертий пармезан і перемішайте вінчиком.
  8. Готові курячі стріпси викладіть на таріль, додайте овочі й полийте соусом. Смачного!

Салат "Панцанела" з курячими стріпсами

  • Час: 25 хвилин.
  • Порції: 4.


Салат з курятиною / ryaba.ua

Приготування:

  1. Курячі стріпси посоліть, поперчіть, обкачайте в борошні, обмочіть у збиті на піну яйця й знову обкачайте – уже в сухарях. Повторіть панірування двічі.
  2. Викладіть курячі стріпси на деко з пергаментом і поставте запікатися до духової шафи, розігрітої до 160 градусів, на 15–20 хвилин.
  3. Наріжте цибулю кільцями, решту овочів шматочками.
  4. Таріль вистеліть листям салату, викладіть на нього нарізані овочі, зверху – оливки й насамкінець – готові курячі стріпси.
  5. Для соусу змішайте тертий часник, олію, цукор.
  6. Салат заправте соусом і подавайте до столу. Смачного!

Салат Цезар з хрусткою куркою фрі

  • Час: 30 хвилин.
  • Порції: 4.


Салат з курочкою фрі / ryaba.ua

Приготування:

  1. Для приготування соусу змішайте всі інгредієнти у мисці та перебийте до однорідної маси блендером.
  2. Ретельно помийте курячі яйця. Одне яйце збийте в піну, інші два відваріть до готовності у підсоленій воді.
  3. Куряче філе для відбивної посоліть та поперчіть. Двічі запаніруйте в яйцях та сухарях курку та обсмажте на сковорідці до готовності з обох сторін.
  4. Обсмажте бекон до золотистої скоринки.
  5. Листя салатів порвіть руками, помідори наріжте на половинки, огірок — соломкою, зварені круто яйця — на 4 частини. Сир натріть на дрібну тертку.
  6. Листя салату, огірки та помідори обережно змішайте з соусом та викладіть на тарілку. Зверху викладіть яйця та смажений бекон. Курку наріжте по діагоналі та викладіть на салат. Посипте сиром Пармезан та подавайте до столу. Смачного!