Вечеря за 30 хвилин: відкритий пиріг із грибами та куркою, паста в соусі болоньєзе та мусака
Більше не треба годинами поратися на кухні, адже значну частину діла вже зробила "Наша Ряба"! А ми дібрали чудові страви – французьку, італійську та грецьку, які духмянітимуть на вашому столі вже за пів години.
Візьміть свіжий курячий фарш або рублене філе, почистьте й наріжте улюблені гриби та овочі, натріть сир – а решту зробить плита. Дивувати родину кулінарними витребеньками зовсім не складно, якщо ваша помічниця – ТМ "Наша Ряба"! Просто розпакуйте дбайливо підготовлену курятину, додайте до решти інгредієнтів і відправте на сковорідку чи до духовки.
Читайте також Чим замінити шашлик: швидкі страви з курятини на мангалі та в духовці
Кіш Лорен із грибами та рубленим курячим філе
- Час: 30 – 40 хвилин
- Порції: 4
Кіш Лорен із грибами та рубленим курячим філе / Фото Shutterstock
Інгредієнти:
– 500 г рубленого курячого філе від ТМ "Наша Ряба";
– 400 г готового пісочного тіста;
– 200 г лисичок або інших ваших улюблених грибів (білих, печериць);
– 1 склянка жирних вершків 30%;
– 2 курячих яйця;
– 1 ріпчаста цибулина;
– 50 г тертого сиру Грана падано;
– 100 г сиру Емменталь;
– 1 ст. л. оливкової олії;
– мелений білий перець на ваш смак;
– сіль на ваш смак.
Приладдя:
Для приготування Кіш Лорен знадобиться кругла форма діаметром 18 см. Якщо у вас форма без дна, його легко зробити з харчової фольги.
Приготування:
- Розкачайте з пісочного тіста коло й перекладіть його у форму. Підрівняйте борти, зайве тісто зріжте ножем. Поки готуватимете начинку для кіша, форму з тістом поставте до холодильника.
- Розігрійте сковорідку з олією й обсмажте на ній нарізану кільцями цибулю, подрібнені гриби та рублений курячий фарш.
- Заправте засмажку спеціями й перемішайте. Начинка готова.
- В окремій мисці з’єднайте холодні вершки, сіль, мелений білий перець, тертий сир Грана падано, курячі яйця й ретельно все перемішайте.
- Залишилося зібрати Кіш Лорен. Для цього вийміть форму з тістом із холодильника.
- Рівномірно натріть на тісто частину твердого сиру.
- Викладіть м’ясну засмажку на сир і залийте її вершковою сумішшю.
- Притрусіть начинку тертим твердим сиром.
- Відправте пиріг до духовки, розігрітої до 200 градусів, на 20 хвилин.
- Давши пирогу трохи охолонути на столі, розріжте його на 4 порції й подавайте до столу.
Смачного!
Паста з курячим фаршем та овочами в соусі болоньєзе
- Час: 30 хвилин
- Порції: 4
Паста з курячим фаршем та овочами в соусі болоньєзе / Фото Shutterstock
Інгредієнти:
– 500 г курячого фаршу "Соковитий" від ТМ "Наша Ряба";
– спагеті на ваш смак;
– 1 морквина;
– 1 стеблина селери;
– 3 ст. л. томатної пасти;
– 1 ріпчаста цибулина;
– 2 ст. л. оливкової олії;
– сіль – на ваш смак;
– мелений чорний перець на ваш смак;
– свіжий базилік для оздоблення страви.
Приготування:
- Спагеті відваріть у киплячій підсоленій воді. 10 – 15 хвилин для цього буде достатньо.
- Ріпчасту цибулю та моркву почистьте і наріжте дрібним кубиком.
- Сковорідку з олією розігрійте й обсмажте на ній цибулю та моркву.
- Селеру дрібно наріжте й додайте до овочів.
- Трохи згодом додайте курячий фарш і все перемішайте.
- Овочі з м’ясом посоліть, поперчіть, заправте томатною пастою й перемішайте.
- Тушкуйте соус під кришкою 10 – 15 хвилин до готовності м’яса.
- Відварені спагеті відцідіть від води й розкладіть по тарілках.
- Полийте спагеті соусом Болоньєзе, прикрасьте свіжим базиліком і подавайте до столу.
Смачного!
Мусака
- Час: 30 – 40 хвилин
- Порції: 6
Мусака / Фото Shutterstock
Інгредієнти:
– 400 г курячого фаршу "Філейний" від ТМ "Наша Ряба";
– 2 баклажани;
– 1 ріпчаста цибулина;
– 4 помідори;
– 100 г твердого сиру;
– 150 мл білого сухого вина;
– 50 мл оливкової олії.
Для соусу Бешамель:
– 200 – 300 мл молока;– 80 г вершкового масла;
– 2 ст. л. борошна;
– сіль на ваш смак;
– мелений мускатний горіх на ваш смак.
Приготування:
- Для м'ясної засмажки ріпчасту цибулину почистьте від лушпиння, наріжте півкільцями й обсмажте на сковорідці з олією.
- До цибулі додайте курячий фарш та спеції на свій смак. Усе перемішайте й тушкуйте під кришкою 5 – 7 хвилин.
- Помідори звільніть від шкірки (заливши на пару хвилин крутим окропом), наріжте кубиком і додайте до фаршу.
- Влийте до м'яса вино й тушкуйте далі. Коли вино випарується – засмажка готова.
- Для соусу бешамель розтопіть на сковорідці вершкове масло, додайте борошно й ретельно розмішайте, щоб воно увібрало в себе все масло.
- До сковороди з борошняно-масляною сумішшю влийте теплого молока й, постійно помішуючи, загустіть соус. Він має бути однорідної консистенції, без грудочок.
- Наприкінці додайте солі та меленого мускатного горіха.
- Баклажани наріжте довгими тонкими смужками й обсмажте з обох боків на розігрітій сковорідці з олією.
- Зберіть мусаку. Для цього на дно скляної жаротривкої форми викладіть ¼ чи ⅓ баклажанів (залежно того, якої висоти у вас буде мускака).
- Змастіть баклажани 2 столовими ложками бешамель, викладіть на них м’ясну засмажку. Далі – знову шар баклажанів, соус та м’ясна засмажка.
- Останній шар мусаки – баклажани. Щедро змастіть їх соусом і посипте тертим сиром.
- Відправте мусаку до духовки, розігрітої до 200 градусів, на 5 – 7 хвилин, установивши режим "Конвекція". Позаяк усі інгредієнти у страві вже готові, на мусаці має просто розтопитися й трохи зарум'янитися сир.
- Подавайте страву до столу гарячою.
Смачного!