Популяризуючи українську кухню серед молоді, Алекс Якутов багато експериментує з осучасненням національних страв. Щоб улітку ми віддавали перевагу не середземноморському гаспачо, а такому ж легкому холодному борщу.
Читайте також Українська кухня підкорює світ: ТОП страв, які стали нашими гастрономічними візитівками
Цього разу шеф-кухар запропонував своїм читачам приготувати веганський борщ із печеними томатами чері.
Алекс Якутов / Фото Новий канал
Веганський борщ із печеними томатами
- Час: 2 години
- Порції: 8
Борщ без м'яса / Фото Новий канал
Приготування:
- Наріжте смужками моркву, цибулю та четвертинку селери.
- Обсмажте нарізані овочі на сухій сковорідці.
- Відправте ці інгредієнти у воду та варіть бульйон 2 години на маленькому вогні.
- У сотейнику розігрійте оливкову та рослинну олію. Наріжте решту моркви, буряк та селеру соломкою та обсмажте. Додайте нарізаний часник та цибулю.
- Додайте до овочів сіль та цукор і обсмажуйте їх на маленькому вогні до готовності.
- Наріжте перець соломкою та відправте обсмажуватися до решти овочів.
- Подрібніть помідори в блендері та процідіть через сито. Влийте пюре в сотейник.
- Додайте цедру лимона.
- У овочевому бульйоні зваріть картоплю попередньо порізану смужками.
- Приготовану засмажку перелийте до бульйону та перемішайте.
- Посоліть та поперчіть борщ на ваш смак.
- Томати чері збризніть оливковою олією та запечіть в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 15 хвилин.
- Візьміть глибоку тарілку. Поріжте у неї зелень та викладіть чері. Налийте овочевий борщ та подавайте до столу. Смачного!