Популяризуючи українську кухню серед молоді, Алекс Якутов багато експериментує з осучасненням національних страв. Щоб улітку ми віддавали перевагу не середземноморському гаспачо, а такому ж легкому холодному борщу.

Читайте також Українська кухня підкорює світ: ТОП страв, які стали нашими гастрономічними візитівками

Цього разу шеф-кухар запропонував своїм читачам приготувати веганський борщ із печеними томатами чері.


Алекс Якутов / Фото Новий канал

Веганський борщ із печеними томатами

  • Час: 2 години
  • Порції: 8


Борщ без м'яса / Фото Новий канал

Приготування:

  1. Наріжте смужками моркву, цибулю та четвертинку селери.
  1. Обсмажте нарізані овочі на сухій сковорідці.
  1. Відправте ці інгредієнти у воду та варіть бульйон 2 години на маленькому вогні.
  1. У сотейнику розігрійте оливкову та рослинну олію. Наріжте решту моркви, буряк та селеру соломкою та обсмажте. Додайте нарізаний часник та цибулю.
  1. Додайте до овочів сіль та цукор і обсмажуйте їх на маленькому вогні до готовності.
  1. Наріжте перець соломкою та відправте обсмажуватися до решти овочів.
  1. Подрібніть помідори в блендері та процідіть через сито. Влийте пюре в сотейник.
  1. Додайте цедру лимона.
  1. У овочевому бульйоні зваріть картоплю попередньо порізану смужками.
  1. Приготовану засмажку перелийте до бульйону та перемішайте.
  1. Посоліть та поперчіть борщ на ваш смак.
  1. Томати чері збризніть оливковою олією та запечіть в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 15 хвилин.
  1. Візьміть глибоку тарілку. Поріжте у неї зелень та викладіть чері. Налийте овочевий борщ та подавайте до столу. Смачного!