26 серпня,
10:44
Веганський борщ із печеними томатами: рецепт від "пекельного" шефа Алекса Якутова
Джерело:
Новий каналДо 30-ї річниці Незалежності України шеф-кухар та суддя нового реаліті-шоу "Пекельна кухня", яке вже за кілька тижнів стартує на Новому каналі, поділився рецептом смачного борщу. Переконані: його оцінять не лише вегани.
Популяризуючи українську кухню серед молоді, Алекс Якутов багато експериментує з осучасненням національних страв. Щоб улітку ми віддавали перевагу не середземноморському гаспачо, а такому ж легкому холодному борщу.
Читайте також Українська кухня підкорює світ: ТОП страв, які стали нашими гастрономічними візитівками
Цього разу шеф-кухар запропонував своїм читачам приготувати веганський борщ із печеними томатами чері.
Алекс Якутов / Фото Новий канал
Веганський борщ із печеними томатами
- Час: 2 години
- Порції: 8
Борщ без м'яса / Фото Новий канал
– 1 корінець селери;
– 2 морквини;
– 1 ріпчаста цибулина для бульйону;
– 3 ст. л. олії;
– 3 ст. л. оливкової олії;
– 2 зубчики часнику;
– 120 г цибулі;
– 2 буряки;
– 1 болгарський перець;
– 1 кг помідорів;
– цедра 1 лимона;
– 300 г томатів чері;
– 2 картоплини;
– 1 ч. л. солі;
– 1 ч. л. цукру.
Приготування:
- Наріжте смужками моркву, цибулю та четвертинку селери.
- Обсмажте нарізані овочі на сухій сковорідці.
- Відправте ці інгредієнти у воду та варіть бульйон 2 години на маленькому вогні.
- У сотейнику розігрійте оливкову та рослинну олію. Наріжте решту моркви, буряк та селеру соломкою та обсмажте. Додайте нарізаний часник та цибулю.
- Додайте до овочів сіль та цукор і обсмажуйте їх на маленькому вогні до готовності.
- Наріжте перець соломкою та відправте обсмажуватися до решти овочів.
- Подрібніть помідори в блендері та процідіть через сито. Влийте пюре в сотейник.
- Додайте цедру лимона.
- У овочевому бульйоні зваріть картоплю попередньо порізану смужками.
- Приготовану засмажку перелийте до бульйону та перемішайте.
- Посоліть та поперчіть борщ на ваш смак.
- Томати чері збризніть оливковою олією та запечіть в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 15 хвилин.
- Візьміть глибоку тарілку. Поріжте у неї зелень та викладіть чері. Налийте овочевий борщ та подавайте до столу. Смачного!