Настав час готуватися до Великодня та заздалегідь готувати смачні закуски, як от цвіклі.
Читайте також Рецепт найсмачнішої бабусиної паски: пухка, в міру солодка та ароматна випічка
Цвіклі – традиційна гостра закуска з бурячків та хрону, рясно приправлена сіллю, цукром та оцтом. Важко уявити святковий великодній стіл без цвіклі, адже саме вони додають приємну пікантність до шиночки та ковбаски, а паска з ними смакує ще краще.
Зберігайте бурячки з хроном в холодильну, щільно закривши кришкою.
Рецепт бурячків цвіклі
- Помийте буряк водою. Якщо ви будете випікати його в духовці – загорніть його у шар фольги.
- Запечіть буряк в духовці або відваріть у воді до готовності.
- Охолодіть готовий буряк, зніміть з нього шкірку та натріть на дрібній тертці.
- Почистьте корінь хрону від шкірки та натріть його на дрібній тертці.
- Пропорції буряків і хрону давайте на смак, щоб не був дуже гострим, але й не солодким.
- Заправте цвіклі оцтом, посипте цукром, сіллю. Перемішайте бурячки з хроном та подавайте до столу. Смачного!