Великдень з українськими традиціями: що обов'язково має бути на святковому столі
Джерело:
УНІАНУсі українці 5 травня святкують Воскресіння Господнє. На великодніх столах можна побачити низку смаколиків, які ще нещодавно були заборонені, адже тривав Великий піст.
Проте є страви, які важливіші ніж інші. Мовиться про крашанки та паски – справжні символи Великодня.
Буде цікаво Казково смачні та швидко готуються: ідеальна підбірка страв на Великдень – прості рецепти
Що має бути на великодньому столі
Крім крашанок та паски, на великодньому столі обов'язково повинні бути м'ясні, рибні та овочеві страви. М'ясо може бути як у вигляді холодних закусок, так і гарячих страв.
Гарним варіантом є різні м'ясні нарізки, холодець, смажені ребра, фарширована качка чи курка.
Крашанки – обов'язковий елемент великоднього святкування / Фото Unsplash
Салати на Великдень краще робити максимально легкими, щоб вони ідеально доповнювали основні страви.
Також традиційно на великодній стіл ставлять кагор або будь-яке інше червоне вино. Проте від міцного алкоголю – коньяку, горілки, віскі – краще відмовитися, щоб не перетворювати таке світле свято на пиятику.