Що таке верещака і як її приготувати вдома: рецепт від шеф-кухаря
Джерело:
Євген КлопотенкоУкраїнська кухня надзвичайно колоритна. На жаль, багато рецептів загубилося у віках, втратило популярність і призабулося. Євген Клопотенко, прагнучи відродити давню українську кухню, поділився рецептом вельми цікавої страви – верещаки.
Верещака – це обсмажені, а потім запечені у квасі свинячі реберця. Зазвичай для цієї страви використовують буряковий квас, але Євген Клопотенко вирішив готувати на темному хлібному – кухар обожнює експериментувати.
Читайте також Небанальні страви з маринованою куркою: китайська локшина, пряний рис та лаваш із баклажанами
Рецепт верещаки
- Час: 60 хвилин
- Порції: 4 – 6
Приготування верещаки / Фото Клопотенка
– 1 кг свинячих ребер;
– 1 л темного квасу;
– 1 головка часнику;
– 2 – 3 ст. л. соняшникової олії;
– 1 ч. л. орегано;
– 2 ст. л. борошна;
– 50 г вершкового масла;
– 1 ст. л. панірувальних сухарів;
– 2 – 3 гілочки петрушки;
– сіль на ваш смак;
– чорний мелений перець на ваш смак.
Приготування:
- Наріжте ребра, посоліть їх та поперчіть. Почистіть часник від лушпиння та вичавіть через прес до м'яса.
Приготування верещаки / Фото Клопотенка
- Розігрійте сковорідку з невеликою кількістю олії та обсмажте ребра до рум'яної скоринки.
Приготування верещаки / Фото Клопотенка
- Перекладіть обсмажені ребра в деко для випікання та посипте орегано.
- Влийте до м'яса квас.
Приготування верещаки / Фото Клопотенка
- Розігрійте духовку до 180 градусів та випікайте ребра протягом години.
- Готові ребра перекладіть в глибоку тарілку та накрийте фольгою.
- Сік з м'яса та квас, що залишився в деко перелийте у невеликий сотейник та випарюйте протягом 15 хвилин на маленькому вогні.
- Змішайте борошно та м'яке вершкове масло. Додайте масу до соусу та перемішуйте його до загустіння.
Приготування верещаки / Фото Клопотенка
- Подавайте ребра до столу рясно поливши його соусом та посипте сухарями.
- Дрібно наріжте петрушку та за бажанням посипте страву. Смачного!