Весь секрет – у фрикадельках: готуємо суп із курятиною за оригінальними рецептами

2 березня 2023, 10:00
Читать новость на русском
СПЕЦПРОЄКТ

Смачний суп, який наситить організм, – це саме те, що потрібно кожному із нас весною. Найкраще із цим завданням справляються саме м'ясні варіації страви, однак досі побутує думка, що на їх приготування витрачається значно більше часу, ніж на овочеві аналоги.

Насправді приготувати смачний та наваристий суп, виділяючи мінімум часу, більш ніж реально. Допоможе у цьому один доступний продукт. Який саме – розкриваємо всі секрети у матеріалі.

Читайте також Котлети з грибами чи фрикадельки з овочами: страви з курячого фаршу, які посмакують кожному

Як швидко приготувати смачний та поживний суп

Супи зазвичай асоціюються з головним прийомом їжі, адже саме ця багата на складні вуглеводи страва забезпечує поступове звільнення енергії, що якраз потрібно організму після обіду. Водночас повільне перетравлення їжі дає тривале відчуття ситості. У комплексі це впливає на продуктивність людини, яка після смачного і ситного обіду швидше справляється із поставленими завданнями.

Однак навіть ті, хто працює із дому, часто нехтує супами. Насамперед через думку, що на їх приготування потрібно витратити багато часу. Розвіяти цей міф на практиці можна з ТМ "Наша Ряба Апетитна". Виробник пропонує додати готові курячі фрикадельки в один із ваших улюблених супів. А час їх приготування – приємний бонус для кожної господині: 10 хвилин у пароварці та всього 8 хвилин у каструлі.

Які саме супи можна швидко приготувати для смачного та оригінального обіду? Розгляньмо варіанти на будь-який смак.

Мексиканський томатний суп аль-бондігас

У перекладі з іспанської аль-бондігас означає "фрикаделька". Це суп із ніжною курятиною, який точно сподобається усім, хто полюбляє пікантні нотки у стравах.

  • Час: 45 хвилин
  • Порцій: 4

Готуємо мексиканський суп із фрикадельками / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
упаковка курячих фрикадельок ТМ "Наша Ряба Апетитна";
– 2 літри курячого бульйону;
– 1 літр води;
– 400 грамів томатів у власному соку;
– 3 картоплини;
– 2 великі моркви;
– 2 столові ложки оливкової олії;
– 1 червоний перець;
– 1 велика цибулина;
– 1 зубчик часнику;
– сіль, перець до смаку;

– петрушка для подачі страви.

Приготування:

  1. Нагріваємо оливкову олію у каструлі з товстим дном на середньому вогні. Додаємо цибулю та часник і пасеруємо приблизно 5 хвилин.

  2. Викладаємо у каструлю очищені та подрібнені моркву та картоплю. Готуємо їх 3 – 5 хвилин.

  3. Додаємо заздалегідь приготовлений бульйон, воду та томати у власному соку. Доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь.

  4. Коли овочі трохи проваряться, додаємо червоний перець.

  5. Фрикадельки поміщаємо у пароварку і готуємо 10 хвилин. Викладаємо їх у суп та варимо ще кілька хвилин.

  6. Додаємо сіль та перець до смаку.

  7. Для подачі прикрашаємо страву свіжою петрушкою.

Бульйон із фрикадельками

Мабуть, не знайдеться людини, яка б не полюбляла наваристий бульйон. Та спробуйте приготувати його по-іншому, додавши фрикадельок та картоплі. Впевнені, такий варіант рецепту буде більш ситним та посмакує усій родині.

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4

Бульйон із фрикадельками змінить ваші уявлення про звичний рецепт цієї страви / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
упаковка курячих фрикадельок ТМ "Наша Ряба Апетитна";
– 3 літри курячого бульйону;
– 1 морква;
– 4 картоплини;
– 30 грамів петрушки;
– 200 грамів локшини.

Приготування:

  1. Готовий бульйон виливаємо у каструлю, додаємо картоплю, через кілька хвилин моркву.

  2. Через 10 хвилин варіння додаємо подрібнену петрушку, продовжуємо готувати ще кілька хвилин.

  3. Додаємо в каструлю фрикадельки та варимо ще 8 хвилин.

  4. Перевірте смак бульйону. За бажанням приправте додатково сіллю та перцем.

  5. Витягуємо моркву з бульйону. Нарізаємо скибочками або кубиками.

  6. Подаємо бульйон з фрикадельками, вареною локшиною, морквою і свіжонарізаною петрушкою.

Італійський весільний суп зі шпинатом

Весільний суп – це традиційна італійська перша страва, що складається з овочів, фрикадельок і рису або макаронних виробів. Раніше – це був один із найпопулярніших супів в Неаполі, який готували за кожної нагоди впродовж року.

  • Час: 45 хвилин
  • Порцій: 4

Рецепт італійського весільного супу / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
упаковка курячих фрикадельок ТМ "Наша Ряба Апетитна";
– 1 столова ложка оливкової олії;
– 1 морква;
– 2 літри курячого бульйону;
– 60 грамів шпинату;
– 150 грамів пасти орзо;
– 1 чайна ложка солі;
– пів чайної ложки чорного перцю;
– сир Пармезан до смаку.

Приготування:

  1. Розігріваємо оливкову олію в каструлі на середньому вогні.

  2. Очищену та нарізану моркву викладаємо у каструлю та пасеруємо до м’якості.

  3. Додаємо фрикадельки та вливаємо курячий бульйон.

  4. Помішуємо та доводимо до кипіння.

  5. Додаємо шпинат, пасту орзо, сіль і перець за смаком.

  6. Зменшуємо вогонь та варимо приблизно 10 – 15 хвилин, поки фрикадельки та паста орзо не приготуються.

  7. Розливаємо суп по тарілках і подаємо з тертим сиром Пармезан.

Грибний крем-суп із фрикадельками

Чудовою альтернативою класичним супам є грибний крем-суп із фрикадельками. Якщо ви його ще не куштували, запевняємо, цю страву варто додати у свій раціон.

  • Час: 45 хвилин
  • Порцій: 4

Спробуйте приготувати грибний крем-суп із фрикадельками / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
упаковка курячих фрикадельок ТМ "Наша Ряба Апетитна";
– 600 грамів печериць;
– 200 грамів цибулі;
– дрібка меленого коріандру;
– 600 – 800 мілілітрів молока 3, 6%;
– 1 столова ложка соняшникової олії;
– сіль та перець до смаку;
– свіжа зелень для подачі страви.

Приготування:

  1. Ретельно промиваємо цибулю та гриби.

  2. Очищену цибулю та гриби ріжемо на невеликі скибки.

  3. У сковорідку виливаємо соняшникову олію та викладаємо печериці й цибулю. Тушкуємо на середньому вогні до готовності. Вкінці приправляємо сіллю, перцем до смаку та дрібкою меленого коріандру.

  4. Фрикадельки поміщаємо на деко і запікаємо 20 хвилин у духовці при 180 градусах.

  5. Обсмажені цибулю та печериці викладаємо в каструлю і додаємо 100 мілілітрів молока.

  6. Перебиваємо суп до однорідного стану занурювальним блендером. Вливаємо молоко, що залишилося, і ще раз перебиваємо блендером.

  7. Додаємо у суп фрикадельки.

  8. Варимо суп на середньому вогні протягом 3 – 4 хвилин.

  9. Розливаємо суп по тарілках. Прикрасити можна свіжою зеленню.

Смачного!