Зазвичай для новорічних свят готують пунш, але ніколи не завадить дати гостям більше опцій для вибору. Збитень – прекрасне доповнення до переліку напоїв, яке допоможе налагодити тісне спілкування.

Буде цікаво Три легкі страви азійської кухні: локшина з курячими стегнами, неми та рис з крильцями

Рецепт збитня має багато варіацій, але навряд чи ви помилитесь, обравши будь-яку з них.

Класичний рецепт збитня

Час: 1 година

Порцій: 4

Улюбленець веселих компаній / Фото Pinterest

Інгредієнти

  • 2 літра води або слабкого пива;
  • 1,5 літра меду;
  • 2 столові ложки оцту;
  • 0,5 чайної ложки імбиру;
  • 0,5 чайної ложки чорного меленого перцю;
  • 0,5 чайної ложки калгану;
  • 100 грам горілки.

Приготування

  1. Кип'ятимо воду або пиво впродовж години. Поступово додаємо мед, перець, оцет, імбир та калган.
  2. Якщо хочете додати у напій перчинки – опустіть в воду чи пиво на 1 хвилину червоний перець.
  3. Додаємо горілку.
  4. Знімаємо збитень з вогню та даємо трішки охолонути, але подаємо напій гарячим.

Смачного!