Веселі зимові вечори: готуємо збитень для компанії
14 грудня 2021,
21:40
Читать новость на русском
Святковий період – це завжди веселі компанії старих друзів, які нарешті знайшли час для зустрічі. Смачні напої – це обов'язковий елемент вечорів у колі близьких людей.
Зазвичай для новорічних свят готують пунш, але ніколи не завадить дати гостям більше опцій для вибору. Збитень – прекрасне доповнення до переліку напоїв, яке допоможе налагодити тісне спілкування.
Буде цікаво Три легкі страви азійської кухні: локшина з курячими стегнами, неми та рис з крильцями
Рецепт збитня має багато варіацій, але навряд чи ви помилитесь, обравши будь-яку з них.
Класичний рецепт збитня
Час: 1 година
Порцій: 4
Улюбленець веселих компаній / Фото Pinterest
Інгредієнти
- 2 літра води або слабкого пива;
- 1,5 літра меду;
- 2 столові ложки оцту;
- 0,5 чайної ложки імбиру;
- 0,5 чайної ложки чорного меленого перцю;
- 0,5 чайної ложки калгану;
- 100 грам горілки.
Приготування
- Кип'ятимо воду або пиво впродовж години. Поступово додаємо мед, перець, оцет, імбир та калган.
- Якщо хочете додати у напій перчинки – опустіть в воду чи пиво на 1 хвилину червоний перець.
- Додаємо горілку.
- Знімаємо збитень з вогню та даємо трішки охолонути, але подаємо напій гарячим.
Смачного!