Українська "Веселка" увійшла до 100 ресторанів Esquire у Нью-Йорку, які не можна втратити

19 січня 2021, 17:22
Читать новость на русском

Ресторан української кухні "Веселка", що в Нью-Йорку увійшов до списку "100 ресторанів, які не можна втратити Америці" за версією відомого журналу Esquire.

Популярне американське видання Esquire опублікувало список зі "100 ресторанів, які Америці не можна втратити".

Читайте також Починайте вчити українську мову – Євген Клопотенко написав лист до королеви Єлизавети ІІ

До цього списку увійшов український ресторан "Веселка" – заклад, який ось уже 67 років зберігає свої традиції, а у багатьох з ним пов'язані теплі спогади.

Як я нещодавно казав другові, якщо ми втратимо "Веселку", ми втратимо Нью-Йорк. Це якір Іст-Віллідж, найкрутіша закусочна на землі, цілодобово відкритий український осередок на ті моменти, коли змучена душа гостро потребує голубців, бефстроганов та вареників. Зараз "Веселка" нам потрібна як ніколи, – написав американський письменник і редактор Джефф Гордіньє, твори якого часто публікуються в різних американських журналах і газетах, включаючи Esquire і The New York Times.

Відоме у світі видання Esquire не дарма створило таку підбірку знакових закладів Америки, адже у 2020 році, внаслідок пандемії COVID-19 багато ресторанів не втрималися на плаву та змушені були закритись через банкрутство. Серед них навіть багато авторитетних закладів відомих шеф-кухарів Америки.

Ресторан української кухні "Веселка"

Ця загроза буде лише посилюватися, оскільки зима прогресує, і рестораторам доведеться відмовитися від трапези на відкритому повітрі, яка протягом кількох місяців дозволяла їм триматися на плаву.

Своєю чергою, в ресторані "Веселка" відреагували на згадку про їхній заклад у журналі та подякували часопису за включення їх у цей престижний перелік.

Подача традиційного українського борщу в ресторані "Веселка" в Америці

Український ресторан "Веселка" частує смачними традиційними українськими стравами відвідувачів та гостей Нью-Йорка ще з 1954 року, а знаходиться заклад в самому центрі району Іст-Віллідж.