Український шеф-кухар та ресторатор жартома написав листа до Королеви Єлизавети ІІ та виклав його на своїй сторінці в інстаграм. Та справжнім меседжем стало не звернення до королеви, а Закон про українську мову.

Читайте також Найкращі кулінарні блоги на каналі YouTube з рецептами від популярних шеф-кухарів

Пані королево, якщо ви захочете драйву в житті та приїдете до нас працювати у сфері обслуговування, то вам треба буде знати українську. Тому, Ваше Величносте, моя вам порада: починайте вчити мову нашої країни вже зараз, поки ви у Букінгемському палаці. Проте, якщо ви просто захочете приїхати в Україну пожити, то можете спілкуватися тією мовою, якою хочете. Ми, українці, вас зрозуміємо, – написав Євген Клопотенко.

Таким листом Євген Клопотенко вирішив підтримати введення нового закону про українську мову, згідно з яким, працівники сфери обслуговування повинні говорити українською.

Шеф-кухар також поділився із читачами своєю історією, котра пов'язана з його переходом на рідну мову.

Ще у 2019 році я видалив всі непотрібні іноземні клавіатури на своєму телефоні. Залишив лише українську та англійську. Почав писати повідомлення, нотатки, запити у гуглі українською. Кожна моя дія загострилася на темі України. На ТБ запровадили квоти. Я на той час був одним з небагатьох відомих людей, що могли вільно розмовляти українською. Мене почали всюди запрошувати. Відповідно, більше людей дізналися про мої проєкти та україновідчуття. Завдяки цьому у мене з'явилися можливості та сили зробити для країни те, що я вже зробив" – зазначив ресторатор.

Євген Клопотенко наголошує, що цей закон важливіший ніж ми можемо собі уявити, адже мова, якою ми думаємо, визначає наші дії, а дії визначають майбутнє країни.