19 вересня,
10:35
Ви будете вражені смаком: рецепт паельї з креветками та курятиною

Джерело:
ЇжаНазва страви походить від одноіменної сковорідки – вона велика та глибока. Головними компонентами паельї є рис, шафран, а додатками до неї: морепродукти, м'ясо та овочі. Щоб приготувати цю вишукану страву вам потрібно мінімум часу та трішки магії.
Ми пропонуємо вам приготувати паелью з морепродуктами та курятиною. Повірте, поєднання цих інгредієнтів в одній страві просто неймовірно смакує.
Читайте також Вечеря за 30 хвилин: відкритий пиріг із грибами та куркою, паста в соусі болоньєзе та мусака
Паелья смакує з холодним червоним вином.
Рецепт паельї з креветками і куркою
- Час: 40 хвилин
- Порції: 4
Паелья / Фото betty crocker
– 300 г круглого рису;
– 4 зубчики часнику;
– 1 ріпчаста цибуля;
– 1 солодкий перець;
– 100 г зеленого горошку;
– 200 г креветок;
– 500 г курячих стегон;
– 3 – 4 помідори;
– 1 л курячого бульйону;
– 4 шт. чорного перцю горошком;
– шафран на ваш смак;
– 100 мл оливкової олії;
– 50 г петрушки;
– сіль;
– чорний мелений перець;
– 200 мл білого сухого вина.
Приготування:
- Наріжте стегна на маленькі шматочки та обсмажте в глибокій сковорідці з оливковою олією.
Приготування страви / Фото Їжа
- Дрібно наріжте цибулю та обсмажте з курятиною.
- Додайте до цибулі дрібно нарізаний часник та висипте рис.
- Дрібно наріжте помідори та солодкий перець. Додайте до рису та перемішайте.
Приготування страви / Фото Їжа
- У окремій каструлі прогрійте бульйон з шафраном. Залийте ним рис.
- Додайте до страви спецій та тушкуйте 5 – 10 хвилин.
- Влийте вина, перемішайте та продовжуйте тушкувати на малому вогні.
- Додайте до рису горошок, перемішайте та викладіть креветки.
- Полийте все лимонним соком, посипте дрібно нарізаною зеленню та накрийте кришкою. Тушкуйте страву під кришкою на маленькому вогні.
- Подавайте страву до столу гарячою. Смачного!