10 березня,
15:05
Відкриті вареники з куркою та петрушкою
Джерело:
Наша РябаНа Масляну готують не тільки млинці, а й вареники з курятиною. Радимо приготувати: страва сподобається дорослим і дітям.
Вареники – одна з найулюбленіших страв української кухні. За цим рецептом вареники з начинкою з ніжного курячого філе, ароматною петрушкою, виходять соковитими та смачними.
Читайте також Смачні млинці з грибами: рецепт від Тані Литвинової
Рецепт вареників
Інгредієнти:– 500 грамів філе (або м’яса стегна) курки;
– 100 грамів цибулі;
– 20 грамів петрушки;
– сіль, перець.Інгредієнти для тіста:
– 250 грамів борошна гречаного;
– 250 грамів борошна пшеничного;
– 200 мілілітрів молока 2,5–3,2%;
– 30 грамів вершкового масла 82%;
– 1 яйце;
– 100 грамів сметани 10–25%;
– цукор;
– сіль.
- Для приготування тіста ретельно просійте борошно крізь сито, щоб не було грудочок.
- У мисці з’єднайте борошно із сіллю, додайте цукор.
- У каструлі розігрійте молоко, додайте до борошна, акуратно перемішайте. Залиште для охолодження. Далі – додайте яйце, перемішайте. Замісіть тісто.
- Загорніть готове тісто в харчову плівку, залиште в холодильнику на 1 годину.
- Почистьте цибулю, розріжте навпіл.
- Петрушку помийте.
- Для начинки подрібніть за допомогою м'ясорубки куряче філе з петрушкою та цибулею, викладіть у миску, додайте сіль, перець, перемішайте.
- Розкатайте тісто у 2–3 мм, за допомогою форми виріжте кружальця діаметром 5 см. На середину кожного кружальця викладіть 1 чайну ложку начинки, сформуйте "кошик", добре защипуючи складочки.
- Варіть вареники на пару 5 хвилин.
- Викладіть готові вареники на тарілку. Подавайте зі сметаною.
Смачного!