Вареники – одна з найулюбленіших страв української кухні. За цим рецептом вареники з начинкою з ніжного курячого філе, ароматною петрушкою, виходять соковитими та смачними.
Читайте також Смачні млинці з грибами: рецепт від Тані Литвинової
Рецепт вареників
- Для приготування тіста ретельно просійте борошно крізь сито, щоб не було грудочок.
- У мисці з’єднайте борошно із сіллю, додайте цукор.
- У каструлі розігрійте молоко, додайте до борошна, акуратно перемішайте. Залиште для охолодження. Далі – додайте яйце, перемішайте. Замісіть тісто.
- Загорніть готове тісто в харчову плівку, залиште в холодильнику на 1 годину.
- Почистьте цибулю, розріжте навпіл.
- Петрушку помийте.
- Для начинки подрібніть за допомогою м'ясорубки куряче філе з петрушкою та цибулею, викладіть у миску, додайте сіль, перець, перемішайте.
- Розкатайте тісто у 2–3 мм, за допомогою форми виріжте кружальця діаметром 5 см. На середину кожного кружальця викладіть 1 чайну ложку начинки, сформуйте "кошик", добре защипуючи складочки.
- Варіть вареники на пару 5 хвилин.
- Викладіть готові вареники на тарілку. Подавайте зі сметаною.
Смачного!