Відкритий пиріг з кабачком і томатами: простий домашній рецепт
13 липня 2021,
13:17
Читать новость на русском
Ніжний та смачний літній пиріг з кабачком і томатами – чудова ідея на обід. Запишіть собі рецепт.
Ароматний пиріг з сезонних овочів, сметанним соусом та тертим сиром, сподобається всій родині. Його можна подавати як основну страву або як смачний перекус.
Читайте також Швидкі закуски з маринованої курятини: філе на шпажках, апетитні крильця, рол із шашликом
Тісто використовуйте будь-яке – пісочне, листкове. У начинку додавайте кабачок або цукіні, часник, петрушку, улюблені спеції та соус.
Рецепт пирога з кабачком і томатами
- Час: 55 хвилин
- Порції: 4 – 8
- Калорійність на 100 грамів: 179 ккал
– 2 кабачки;
– 200 грамів томатів;
– 500 грамів пісочного тіста;
– 20 грамів вершкового масла 82%;
– 300 грамів сметани 15%;
– 3 яйця;
– 150 грамів сиру твердого;
– перець;
– сіль.
- Кабачок (або цукіні) помийте, почистіть, наріжте кільцями.
Цукіні/ Фото Unsplash
- Томати помийте, почистіть від шкірки, наріжте кільцями.
Томати/ Фото Unsplash
- Для приготування соусу у мисці змішайте сметану з яйцями, додайте сіль, перець.
- Сир натріть на грубій тертці.
- Форму змастіть вершковим маслом. Готове тісто розморозьте заздалегідь, викладіть у форму. Далі – викладіть колом кабачки з томатами, влийте соус, зверху викладіть тертий сир.
Тісто для пирога/ Фото Unsplash
- Розігрійте духовку до температури 160 градусів, відправте запікатись протягом 35 – 40 хвилин.
Пиріг з кабачком і томатами/ Фото Unsplash
- Дістаньте з духовки, викладіть на тарілку, розріжте на порції. Смачного!