Баклажанна ікра є чудовою закускою й до буденного, і до святкового столу. Найкраще вона смакує зі свіжим хлібом та гарячими грінками.

Читайте також Більшість українців і гадки не мають, що вони їдять, – Олена Косюк

Зберігається цей овочевий смаколик у холодильнику протягом 2 тижнів.

Рецепт ікри з баклажанів

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 2


Ікра з баклажанів / Фото Обозреватель

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  1. Вкрийте деко шаром паперу для випічки й змастіть олією.
  1. Викладіть на деко всі овочі й поставте в духовку запікатися на 15 – 20 хвилин.
  1. Дістаньте овочі з духовки й дайте їм охолонути при кімнатній температурі. Потім звільніть їх від шкірки та насіння.
  1. Перекладіть овочі до чаші блендера й збийте на пюре.
  1. Додайте сіль, мелений перець і вершкове масло, ще раз перебийте блендером.
  1. Ікра з баклажанів готова.

Смачного!