Баклажанна ікра є чудовою закускою й до буденного, і до святкового столу. Найкраще вона смакує зі свіжим хлібом та гарячими грінками.
Читайте також Більшість українців і гадки не мають, що вони їдять, – Олена Косюк
Зберігається цей овочевий смаколик у холодильнику протягом 2 тижнів.
Рецепт ікри з баклажанів
- Час: 30 хвилин
- Порції: 2
Ікра з баклажанів / Фото Обозреватель
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180 градусів.
- Вкрийте деко шаром паперу для випічки й змастіть олією.
- Викладіть на деко всі овочі й поставте в духовку запікатися на 15 – 20 хвилин.
- Дістаньте овочі з духовки й дайте їм охолонути при кімнатній температурі. Потім звільніть їх від шкірки та насіння.
- Перекладіть овочі до чаші блендера й збийте на пюре.
- Додайте сіль, мелений перець і вершкове масло, ще раз перебийте блендером.
- Ікра з баклажанів готова.
Смачного!