"Заморська" намазка на хліб: рецепт ікри з баклажанів від Євгена Клопотенка

8 вересня 2021, 11:18
Читать новость на русском

Сушите голову над тим, що приготувати з баклажанів? Талановитий український шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко просто обожнює баклажанну ікру, тож нещодавно опублікував свій рецепт популярної намазки.

Баклажанна ікра є чудовою закускою й до буденного, і до святкового столу. Найкраще вона смакує зі свіжим хлібом та гарячими грінками.

Читайте також Більшість українців і гадки не мають, що вони їдять, – Олена Косюк

Зберігається цей овочевий смаколик у холодильнику протягом 2 тижнів.

Рецепт ікри з баклажанів

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 2


Ікра з баклажанів / Фото Обозреватель

Інгредієнти:
 – 1 баклажан;
 – 2 солодких болгарських перці;
 – 3 зубчики часнику;
 – 1 помідор;
 – 5 мл олії;
 – 5 г вершкового масла;
 – сіль – на ваш смак;
 – мелений чорний перець – на ваш смак.

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  1. Вкрийте деко шаром паперу для випічки й змастіть олією.
  1. Викладіть на деко всі овочі й поставте в духовку запікатися на 15 – 20 хвилин.
  1. Дістаньте овочі з духовки й дайте їм охолонути при кімнатній температурі. Потім звільніть їх від шкірки та насіння.
  1. Перекладіть овочі до чаші блендера й збийте на пюре.

  1. Додайте сіль, мелений перець і вершкове масло, ще раз перебийте блендером.
  1. Ікра з баклажанів готова.

Смачного!