8 вересня,
11:18
"Заморська" намазка на хліб: рецепт ікри з баклажанів від Євгена Клопотенка
Джерело:
Євген КлопотенкоСушите голову над тим, що приготувати з баклажанів? Талановитий український шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко просто обожнює баклажанну ікру, тож нещодавно опублікував свій рецепт популярної намазки.
Баклажанна ікра є чудовою закускою й до буденного, і до святкового столу. Найкраще вона смакує зі свіжим хлібом та гарячими грінками.
Читайте також Більшість українців і гадки не мають, що вони їдять, – Олена Косюк
Зберігається цей овочевий смаколик у холодильнику протягом 2 тижнів.
Рецепт ікри з баклажанів
- Час: 30 хвилин
- Порції: 2
Ікра з баклажанів / Фото Обозреватель
– 1 баклажан;
– 2 солодких болгарських перці;
– 3 зубчики часнику;
– 1 помідор;
– 5 мл олії;
– 5 г вершкового масла;
– сіль – на ваш смак;
– мелений чорний перець – на ваш смак.
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180 градусів.
- Вкрийте деко шаром паперу для випічки й змастіть олією.
- Викладіть на деко всі овочі й поставте в духовку запікатися на 15 – 20 хвилин.
- Дістаньте овочі з духовки й дайте їм охолонути при кімнатній температурі. Потім звільніть їх від шкірки та насіння.
- Перекладіть овочі до чаші блендера й збийте на пюре.
- Додайте сіль, мелений перець і вершкове масло, ще раз перебийте блендером.
- Ікра з баклажанів готова.
Смачного!