Чудова закуска до м'яса: рецепт маринованих слив із гвоздикою
2 вересня 2021,
13:50
Читать новость на русском
Пікантні мариновані сливи вигідно доповнять на вашому столі основні страви. Також це чудова окрема закуска. Готуються сливи доволі швидко, а їхній смак гідний святкової трапези!
Ароматні, з легкою кислинкою, у міру гострі, мариновані сливи найкраще смакують із м'ясом. Ваші смакові рецептори отримають багатющу палітру відчуттів!
Читайте також Небанальні страви з маринованою куркою: китайська локшина, пряний рис та лаваш із баклажанами
Як обрати сливи для маринування
- Для маринування краще обирати солодкі сорти слив, але щоб вони були трішки недозрілими. М'які сливки можуть розваритися під час приготування.
- Обов'язково ретельно мийте сливи, далі їх слід просушити на паперових рушниках.
- Щоб шкірка не лопнула під час приготування, зробіть кілька дірочок зубочисткою.
- Щодо зберігання маринованих слив: оберіть темне і прохолодне місце.
- Маринад з маринованих слив можна використовувати для приготування м'яса.
Рецепт маринованих слив до м'яса
- Час: 3 – 4 години
- Порції: 2 (по 500 мл)
Мариновані сливи / Фото Гастроном
– 400 мл води;
– 2 ст. л. цукру;
– 5 сушених лаврових листків;
– 5 бутонів гвоздики;
– 5 горошин духмяного перцю;
– 1 зірочка бодяну;
– 800 г слив;
– 2 ст. л. яблучного оцту.
Приготування:
- Для приготування маринаду доведіть воду до кипіння у каструлі та додайте цукор, лавровий лист, гвоздику, духм'яний перець і бодян. Готуйте ще 5 хвилин на помірному вогні.
- Для маринування слив викладіть їх у велику миску та залийте киплячим маринадом. Залишіть сливи на 15 хвилин.
- Поверніть маринад до каструлі, знову доведіть до кипіння та повторіть цей процес двічі.
- Викладіть сливи у стерилізовані банки.
- Знову закип'ятіть маринад, влийте оцет та перемішайте. Залийте ним сливи та закрийте кришками.
- Переверніть банки догори дном, накрийте теплим рушником та залишіть охолоджуватися при кімнатній температурі.
- Готові сливи зберігайте у темному і прохолодному місці. Смачного!