Вінницький стандарт гостинності – перший в Україні міський харчовий концепт. Торік його розробили місцеві ресторатори, готельєри та маркетологи.

Читайте також Найкращі сезонні овочі до різних частин курочки: рецепти на будь-який смак

У рамках проєкту в ресторанах та кав'ярнях Вінниці з'явилось ексклюзивне вишневе меню. Так вишні стали новим гастрономічним символом міста!

Поспішаємо поділитися фантастичною новиною! Тепер однією причиною більше, щоб відвідати Вінницю: у нас з’явилося єдине в Україні ексклюзивне вишневе меню, в якому кожен знайде страву собі до смаку, – повідомляється на офіційній туристичній фейсбук-сторінці міста.

Чому саме вишні

Вишні не просто так стали гастросимволом Вінниці: їх тут вирощують здавна. Крім того, у Вінниці є мікрорайон Вишенька, а ще Вишня — це назва садиби М. Пирогова, що була культурно-мистецьким осередком міста в другій половині ХІХ століття.

Традиційні страви на новий лад

Близько 20 закладів дали згоди на розробку нового вишневого меню у своїх ресторанах, цим самим підтримавши ідею міської ради запровадити Вінницький стандарт гостинності.

борщ
Український борщ із вишнями / Фото visitvinnytsiavn

Наразі тільки вісім закладів пропонують гостям та місцевим жителям міста скуштувати вишукані страви в поєднанні з вишнями.

хінкалі
Хінкалі / Фото visitvinnytsiavn

Окрім традиційних вареників, пирогів, тортів та штрудлів, кухарі кафе та ресторанів використали цю ягоду у приготуванні соусів до м'ясних страв, у рецептах бургерів і навіть борщу на вишнях.