Вирощуємо дріжджі вдома: рецепт шеф-кухаря Павла Серветника

3 березня 2022, 12:15
Читать новость на русском

У продажу не завжди є дріжджі? Виростимо їх удома самостійно. Щоправда, одна упаковка пресованих дріжджів нам таки знадобиться – для їх розмноження.

На домашніх дріжджах виходить чудова випічка. Рецептом їх розмноження поділився український шеф-кухар Павло Серветник.

Читайте також Домашній хліб без дріжджів: рецепт українського пекаря Ігора Лаврешина

Як виростити дріжджі вдома

Час: 4 – 5 годин

Порції: 300 грамів

Інгредієнти:
 – 100 грамів води;
 – 100 грамів борошна;
 – 100 грамів дріжджів.

Приготування:

  1. У глибокій мисці змішайте літеплу воді, дріжджі та борошно.
  1. Ретельно все перемішайте й залиште в теплому місці, накривши рушником або харчовою плівкою.
  1. Через 4 – 5 годин ви отримаєте 300 грамів маси, рівноцінної звичайним (пресованим) дріжджам.
  1. Використайте потрібну кількість для випічки, а 100 грамів знову розмножте згідно з рецептом.
Зверніть увагу! Якщо хочете залишити дріжджову масу на наступний день – відправте її до холодильника. Перед використанням додайте борошно та воду – і дріжджі знову запрацюють.