Щоб зберегти максимум вітамінів: готуємо вишню на зиму у власному соку
20 липня 2024,
14:51
Читать новость на русском
Джерело:
NVЯкщо ви мрієте зберегти смак літа на зиму, спробуйте зробити консервацію. Вишня у власному соку стане справжнім смаковим відкриттям, яке зачарує вас своїм ароматом і насиченим смаком. Взимку такі вишні стануть чудовим доповненням до десертів, напоїв або навіть як самостійний десерт, що нагадуватиме про теплі літні дні.
Вишня, збережена у власному соку, є чудовим інгредієнтом для різноманітних кулінарних шедеврів. Цей рецепт вимагає мінімум інгредієнтів.
Варто спробувати Навіть стерилізувати не треба: простий рецепт компоту з черешні на зиму
Вишня у своєму соку
- Час: 45 хвилин + 8 годин
- Порцій: 4
– 1 кілограм вишень;
– 0,5 кілограма цукру.
Приготування:
- Переберіть вишні, видаліть всі листочки та хвостики. Ретельно помийте ягоди та перекладіть їх у друшляк, щоб стекла зайва вода.
- Акуратно видаліть кісточки. Сік, який при цьому виділиться, можна зберегти та додати до вишень пізніше.
- Вишні засипте цукром та залиште на 8 годин чи на ніч.
- Коли ягоди випустять сік, їх треба поставити на вогонь та довести до кипіння. Дочекайтеся, поки цукор повністю розтане.
- Готові вишні розкладіть по стерилізованих банках та залийте їх власним соком. Банки з вишнею варто поставити на стерилізацію на 10 хвилин від моменту закипання, а потім закрутити кришками, перевернути та зачекати повного охолодження.