Серед великої кількості рецептів зимової консервації 24 канал пропонує спробувати варення з вишень. Аби не довелося морочитися з кісточками у ягодах – готуємо разом з ними.

Читайте також Курятина vs свинина: як зробити здоровий вибір для харчування

Варення з вишні з кісточками виходить надзвичайно смачним, в міру солодким та підійде як до чаю, так і на бутерброд з маслом.

Вишневе варення з кісточками

  • Час: 2 – 3 години
  • Порції: 2

Приготування:

  • Заливаємо вишню водою та залишаємо на 10 – 15 хвилин. Пропорції в цьому рецепті 1:1 (вишня – цукор). Тож якщо хочете більше варення – збільшуйте кількість інгредієнтів.
  • На кожен кілограм цукру вам знадобиться 1 склянка води.
  • Заливаємо цукор водою та варимо цукровий сироп, цукор має повністю розчинитися. В киплячий сироп викладаємо висушену паперовими рушниками вишню.
  • Вимикаємо вогонь, залишаємо все настоюватись 6 – 7 хвилин.
  • Виймаємо вишні шумівкою з сиропу. Доводимо сироп знову до кипіння і знову додаємо вишню. Цей етап потрібно повторити тричі.
  • Якщо вишня не довариться за три рази – проваріть її на повільному вогні ще хвилин 10 – 15.
  • Після цього викладаємо варення у попередньо простерилізовані банки, закриваємо кришками та охолоджуємо при кімнатній температурі.

Смачного!